13. 10. 2017 | Vít Trubička

Stadion se vydá do Havířova, naváže na vydařenou venkovní bilanci?

Po domácí výhře v prodloužení nad Slavií se Stadion vydá k utkání až do Slezska. Havířovu se momentálně příliš nedaří, v tabulce jsou na dvanáctém místě pouze se dvěma domácími výhrami. Ovšem vzhledem k velké vyrovnanosti v dosavadní části WSM Ligy ztrácí na Stadion jen pět bodů. Utkání, uzavírající první čtvrtinu soutěže, začíná v havířovské Gascontrol Areně v 17:30

Údaje před
13. kolem

Porovnání
po 1. - 12. kole
3-1-3-4
celková bilance
4-3-1-4
12.
postavení v tabulce
6.
14
získané body
19
28
počet vstřelených branek
33
37
počet obdržených branek
32
Jan Hudeček (4+3) – 7 bodů
Marek Kalus (2+5) – 7 bodů
nejproduktivnější hráči
Vítězslav Bílek (6+5) – 11 tref
Jan Hudeček – 4 trefy
nejlepší střelec
Vítězslav Bílek – 6 tref
Marek Kalus – 5 nahrávek
nejvíce asistencí
Aleš Pavlas – 8 asistencí
Marek Sikora – 36 TM
nejtrestanější hráč
Martin Havelka – 39 TM
Jiří Krisl – 22:48
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas – 21:56
Daniel Dolejš – 91,53%
Ondřej Bláha – 91,67%
Jiří Matoušek – 88,10%
Martin Falter – 81,25%
Marek Laco – 78,95%
úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 93,75%
Milan Klouček – 87,92%
Patrik Rybár – 94,29%
Martin Michajlov – 91,67%
53,41%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
47,95%
68,33%
ubráněná oslabení
84,85%
18,00%
využití přesilovek
6,94%

Posledních 5 kol z pohledu Havířova

  • HC ZUBR Přerov – AZ Residomo Havířov 2:3 sn.
  • AZ Residomo Havířov – HC Energie Karlovy Vary 0:1 sn.
  • AZ Residomo Havířov – HC Slovan Ústí n. L. 4:8
  • SK Horácká Slavia Třebíč – AZ Residomo Havířov 4:2
  • AZ Residomo Havířov – VHK Robe Vsetín 3:4 pp.

AZet se drží na úrovni loňského roku

Od počátku sezóny si připsal Havířov pouze tři výhry, z toho dvě domácí. Od počátku sezóny se Havířovu spíše dařilo, všechny dosavadní výhry si připsal do šestého kola. Ve třetím kole se podařilo AZetu přehrát českobudějovický Motor. Zbylá vítězství zaznamenal Havířov v pátém a šestém kole proti Kadani a Frýdku-Místku. Dva body získal Havířov ve výhře proti Přerovu na samostatné nájezdy. Tři body také připadly do Havířova po prohrách v prodloužení či po samostatných nájezdech proti Benátkám nad Jizerou, Vsetínu a Karlovým Varům. Čtyři zápasy Havířov prohrál, což mu vyneslo dosavadní dvanácté místo.

Autorka fotografie: Markéta Dybalová (hc-havirov.cz)

Nepovedený začátek donutil Havířov ke změnám v sestavě

Po vysoké prohře proti Ústí nad Labem se vedení rozhodlo ukončit angažmá gólmana Marka Laca, obránce Marcela Petrana, který zamířil do extraligových Aukro Beranů Zlín a útočníka Petra Beránka. Díky vysoké marodce však bývalý hráč Slavie, Mountfieldu HK či Litoměřic Beránek v kádru AZetu zůstal. Ze Zlína naopak přišel útočník Radoslav Illo. Uvolněné místo v brankovišti zaplnil Ondřej Bláha, který přišel na hostování z Motoru České Budějovice. Před sezónou byl složen kádr Havířova z hráčů, kteří přišli na hostování či střídavé starty z Třince (Petr Kanko), Chomutova (Marek Sikora, Jiří Fronk), Šumperka (Tomáš Drtil), Hradce Králové (Petr Beránek), Vítkovic (Tomáš Greš, Jakub Illéš, Jan Hudeček, Vojtěch Tomi, Marek Kalus, Daniel Dolejš), Olomouce (Robin Staněk, Roman Rác, Martin Falter). Na trvalý přestup přišli Dominik Cihlář z Karviné a Viktor Postnikov z Novokuzněcku.

Autorka fotografie: Markéta Dybalová (hc-havirov.cz)

Tahouny ofenzivy jsou Kalus s Hudečkem, brankovišti vládne Dolejš

Marku Kalusovi k vedoucímu postavení v tabulce kanadského bodování stačily dvě gólové trefy a pět asistencí, čímž se stal i nejlepším nahrávačem svého týmu. Jan Hudeček čtyřikrát skóroval a třikrát asistoval, je tedy nejlepším střelcem AZetu. Nejproduktivnějším obráncem se zatím stal Tomáš Drtil, stačily mu na to dvě trefy a čtyři nahrávky. V brankovišti se vystřídalo pět gólmanů. Po dvou zápasech odchytali Jiří Matoušek (úspěšnost 88,10%), již odejitý Marek Laco (úspěšnost: 77,78%) a Martin Falter (úspěšnost 81,25%). Šest zápasů odchytal Daniel Dolejš s úspěšností 91,53%. Jediný zápas odchytala nová posila Ondřej Bláha, úspěšnost je rovna 91,67%.

Autorka fotografie: Markéta Dybalová (hc-havirov.cz)