8. 10. 2017 | Vít Trubička

Do Kalich Areny zavítají Benátky, vrátí jim Stadion prohru v přípravě?

Po venkovní výhře v Přerově čeká na kališníky další domácí zápas. Utkají se proti středočeským Benátkám. Ty jsou nyní o tři pozice v tabulce níže se ztrátou třech bodů. Litoměřičtí po úspěšně zvládnutém zápase proti favoritovi budou chtít zcela jistě na výhru navázat, ovšem Benátky budou chtít zlomit sérii porážek. Utkání můžete sledovat od 18:00 v Kalich Areně, popřípadě přes tvcom.cz

Údaje před
11. kolem

Porovnání
po 1. - 10. kole
4-2-1-3
celková bilance
3-1-3-3
6.
postavení v tabulce
9.
17
získané body
14
28
počet vstřelených branek
27
26
počet obdržených branek
33
Vítězslav Bílek (5+3) – 8 bodů
Ondřej Smetana (2+6) – 8 bodů
Aleš Pavlas (1+7) – 8 bodů
nejproduktivnější hráči
Zdeněk Král (4+7) – 11 bodů
Vítězslav Bílek – 5 tref
nejlepší střelec
Ladislav Bittner – 5 tref
Aleš Pavlas – 7 nahrávek
nejvíce asistencí
Zdeněk Král – 7 nahrávek
Martin Havelka – 39 TM
nejtrestanější hráč
Adam Jandejsek – 39 TM
Aleš Pavlas – 21:39
nejvyšší průměrný ice-time
Tomáš Havlín – 24:43
Milan Klouček - 87,92%
Tomáš Král – 98,21%
Patrik Rybár – 94,29%
Martin Michajlov – 91,67%
úspěšnost brankářů
Josef Kořenář – 95,17%
Aleš Stezka – 90,28%
45,72%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
33,98%
85,96%
ubráněná oslabení
86,36%
5,26%
využití přesilovek
26,09%

Posledních 5 kol z pohledu Benátek

  • HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek 2:3 pp.
  • HC ZUBR Přerov – HC Benátky nad Jizerou 2:1 sn.
  • HC Benátky nad Jizerou – SK Trhači Kadaň 3:5
  • Rytíři Kladno – HC Benátky nad Jizerou 5:3
  • HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov 4:2

Pod novým trenérem zatím Benátky k progresu nedošly

Před novou sezónou došlo v Benátkách k výměně na postu trenéra. Jiřího Čelanského vystřídal Jiří Kudrna. Přesto Středočeši dokázali od začátku sezóny vyhrát třikrát. Hned v úvodním kole porazili Třebíč ve venkovním prostředí. Dále se jim povedlo přehrát jednoho z favoritů WSM Ligy z Českých Budějovic 3:0. Poslední výhru si Benátky připsaly rovněž v domácím prostředí, proti prostějovským Jestřábům. Několik bodů se Benáteckým povedlo získat ve výhrách či prohrách v prodloužení a samostatných nájezdech. Výhru v samostatných nájezdech si Středočeši zajistili proti Havířovu, zbylé prohry proti Ústí nad Labem, Přerovu a Frýdku-Místku. Trojici zápasů proti Karlovým Varům, Kladnu a Kadani Benátky prohrály v základní hrací době.

Autor: Jan Gebauer (hokejprerov.cz)

Po loňském konci v předkole play-off došlo k několika změnám v kádru

Po již výše zmíněné trenérské změně, odešla z Benátek i dvojice gólmanů Tomáš Halász a Lukáš Hosnedl. Místo nich přišli Josef Kořenář a Aleš Stezka. Kádr Středočechů opustili mladší obránci původem ze Sparty Martin Jandus, nyní hrající v Litoměřicích, a Petr Kalina. Mezi citelnější zásahy do benátecké sestavy by se dal řadit odchod Ondřeje Mikliše. Obrana poté byla doplněna juniory Bílých Tygrů Liberec. Asi nejvýraznější posilou pro Benátky je příchod Matěje Psoty, jehož příchodem chtěly Benátky zkušenějšího hráče do kádru, kde jsou jinak hráči juniorského věku. Tři nejzkušenější hráči Jan Víšek, Jan Plodek a Jan Hlaváč totiž před sezónou ukončili kariéru.

Autor: Jan Čech (Karlovarský deník)

Vzájemná bilance v přípravě

V rámci letní přípravy spolu Litoměřice a Benátky sehrály dvě utkání. První v Kalich Areně, druhé na benáteckém zimním stadionu. Úvodní utkání bylo po dlouhou dobu vyrovnané, jeho rozzuzlení jsme se mohli dočkat až v prodloužení, kdy na stranu Benátek strhl výhru Kryštof Hrabík. Ve venkovní odvetě již Stadion dominoval a odvezl si výhru 5:2. V prvním zápase za Litoměřice střelecky dominoval Filip Hanták, druhý patřil převážně Josefu Stříbrnému a jeho jednomu gólu se třemi asistencemi.

Autor fotografie: Jirka G. Novák

Ofenziva našla svého Krále, v bráně se střídají Kořenář se Stezkou

Vedení v tabulce kanadského bodování se v Benátkách ujal Zdeněk Král. K vybojování se čela mu stačily čtyři gólové trefy a sedm nahrávek, čímž se stal i nejlepším asistentem svého týmu. Nejlepším střelcem je však s pěti góly Ladislav Bittner. Hráč, který v Benátkách působí již šestou sezónu přidal navrch ještě jednu asistenci. Do klubu vedoucích kanadského bodování lze započítat i Matěje Psotu s jeho třemi góly a čtyřmi nahrávkami.

Navrátilec ze San Jose Josef Kořenář přišel do Benátek na střídavé starty z extraligové Dukly Jihlava. Za Středočechy odchytal čtyři utkání s úspěšností 95,17%. Sedmkrát se v brankovišti Benátek objevil Aleš Stezka, jeho míra úspěchu je rovna 90,28%.

Autor fotografie: Jan Gebauer (hokejprerov.cz)