4. 10. 2017 | Jan Luňáček

Pro mě bylo příjemné se do Litoměřic vrátit, říká Tomáš Král

V Litoměřické brance se v utkání proti Rytířům z Kladna nečekaně objevil Tomáš Král. Tomáš zde působil v letech 2013- 2016 a zanechal zda za sebou výraznou stopu. Pokud byl v brance, byl i oporou týmu. Byl i miláčkem fanoušků a stále se zde na něho vzpomínalo. Hokejové osudy jsou ale různé a Tomáš se na krátkou dobu opět v Litoměřicích objevil. A fanoušky kališníků nezklamal. Proti kladenskému týmu opět předvedl perfektní výkon.

Tomáši, dnes bylo hodně příznivců domácích kališníků překvapeno, že jste se objevil v brance Litoměřic. Jak k tomu došlo?

Já jsem se v létě rozhodl zkusit hrát v zahraničí a tím jsem skončil v Chomutově. Teď stále čekám, jestli se to povede, protože jsem další cizinec a místa v týmech jsou omezena. Doufám, že do konce října to bude vyřešeno. Tady v Litoměřicích mi bylo nabídnuto, že tu mohu zatím trénovat. A protože to zde znám a mám to tu rád, tak jsem se dlouho nerozmýšlel. Teď se stalo to, že si Pardubice stáhly Kloučka a tím, že jsem tady byl, tak mě klub oslovil, jestli bych jim nemohl v tomto utkání pomoci. Mám na své působení tady jen dobré vzpomínky, tak jsem se rozhodl vypomoci.

Vy jste zrovna chytal proti týmu, který má být jedním z favoritů. Jak byste utkání zhodnotil?

Když jsem se rozhodl v tomto utkání chytat, tak byla ve hře i možnost, že přijede Jarda Jágr. A řekl jsem si, že by bylo fajn si proti Jardovi zahrát a teď jsem trošku naštvaný, že Calgary Jágra povolalo zpět do NHL. Asi jim tam pošlu email, že mi je líto, že se tu Jarda Jágr neobjevil. Zápas ale z mého pohledu vypadal dobře. Jsem tu asi tři týdny a jak jsem poznal, tak kluci hrají výborně. Jen se jim v posledních zápasech nedařila koncovka. Je to škoda, protože tým výborně bruslí a je potřeba přidat ještě trochu toho štěstí do zakončení. Zápas byl poměrně vyrovnaný. Jen ve druhé třetině mělo Kladno trošku tlak, ale ve třetí třetině bylo vidět, že je tým dobře trénovaný a hra se vyrovnala a podařilo se vyrovnat i nám. Mě ten zápas dnes bavil.

Vy zůstáváte zde v Litoměřicích až do doby než se vyřídí váš přestup? Je předpoklad, že vás uvidíme ještě v dresu Litoměřic?

Já pevně věřím, že se přestup povede. Ani nechci myslet na to, kdyby to nevyšlo. O dalších zápasech jsem ještě s trenéry nemluvil. Na to si budeme muset sednout a dohodnout se. Ale teď to není aktuální. Je důležité, co zamýšlí v Pardubicích s Kloučkem. Ale projekt tady v Litoměřicích je o tom, že by tu měl chytat Milan Klouček.

Hrával jste s někým ze současného týmu při svém působení zde v Litoměřicích?

Ano. Byli tu Víťa Bílek, Jarda Kalla a Aleš Pavlas. Ale hodně kluků jsem poznal jako soupeře v jiných týmech, takže jich dost znám. Mně se tady v Litoměřicích líbí a líbilo a mám na své působení zde jen dobré vzpomínky. Bylo příjemné se sem vrátit a užívám si to zde. Kluci v trénincích makají a myslím si, že si váží toho, jak to v Litoměřicích funguje. Možná si to ani neuvědomují, ale takový servis jako nyní, tady tehdy nebyl. Ale přesto to tu bylo super. Rád vzpomínám i na fanoušky a na atmosféru, která tu tehdy panovala. Ani jsem nedoufal, že se sem ještě někdy vrátím. Klukům budu držet palce a doufám, že budou takto makat i nadále.