26. 9. 2017 | Vít Trubička

První soutěžní derby sezóny – Udrží se Stadion na vítězné vlně?

Od 18 hodin sehraje Stadion další domácí utkání. Do Kalich Areny zavítá ústecký Slovan, který zatím výsledkově tápe. Ze šesti dosud odehraných zápasů dokázal jen jednou naplno bodovat, kdežto Stadion třikrát. O to větší motivaci Ústečané budou mít, čeká však na ně soupeř ve formě, který jistě bude chtít uhájit svůj domácí prostor a nepustit soupeři ani milimetr.

Údaje před
7. kolem

Porovnání
po 1. - 6. kole
3-1-0-2
celková bilance
1-1-2-2
7.
postavení v tabulce
10.
11
získané body
7
22
počet vstřelených branek
19
18
počet obdržených branek
22
Aleš Pavlas (1+7) – 8 bodů
nejproduktivnější hráč
Daniel Vrdlovec (3+3) – 6 bodů
Matěj Chalupa – 4 trefy
nejlepší střelec
Daniel Vrdlovec – 3 trefy
Aleš Pavlas – 7 asistencí
nejvíce asistencí
Daniel Vrdlovec, Vladimír Brož,
Jaroslav Roubík, Lukáš Volf – všichni 3 asistence
Martin Havelka – 12 TM
nejtrestanější hráč
Patrik Husák – 12 TM
Aleš Pavlas – 21:37
nejvyšší průměrný ice-time
David Bernad – 26:07
Milan Klouček – 86,32%
Patrik Rybár – 94,29%
Martin Michajlov – 91,67%
úspěšnost brankářů
Martin Volke – 93,24%
Jakub Soukup – 88,14%
Jan Růžička – 92,31%
50,71%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
41,22%
83,33%
ubráněná oslabení
66,67%
4,65%
využití přesilovek
21,43%

Posledních 5 kol z pohledu Ústí

  • Přerov – Ústí n. Labem 7:4
  • Kladno – Ústí n. Labem 2:1 pp.
  • Ústí n. Labem – Karlovy Vary 2:3 pp.
  • Ústí n. Labem – Benátky n. Jizerou 3:2 pp.
  • Třebíč – Ústí n. Labem 3:6

Ústí nezažívá šťastný vstup do sezóny

Lvi zatím nedokáží navázat na minulou sezónu, kdy se dostali do čtvrtfinále play-off. V němž byli vyřazeni kladenskými Rytíři. Z Ústí poté odešly některé opory, jako Zdeněk Doležal s Jaroslavem Kasíkem, kteří zamířili do pražské Slavie. Do dánského Herning Blue Fox odešel Jan Dalecký. Mezi nově příchozí hráče se řadí pouze litvínovský gólman Jakub Soukup a mladoboleslavský obránce David Bernad.

Oslabený tým podlehl již v prvním kole nováčkovi WSM Ligy ze Vsetína. Poté však dokázal porazit Třebíč třígólovým rozdílem. To ale bylo zatím poslední tříbodové vítězství Slovanu. Od té doby Ústí nasbíralo pouze dva body za výhru v prodloužení proti Benátkám nad Jizerou a další dva body po prohrách v prodloužení proti favoritům WSM Ligy z Karlových Varů a Kladna. Poslední zápas proti Přerovu Slovan nezvládl a soupeřovi z Hané podlehl v MEO Areně 4:7.

Autor fotografie: Jan Gebauer (hokejprerov.cz)

Vzájemná bilance hovoří lépe pro Slovan

Kališníci proti Lvům již sehráli dvojici zápasů v letní přípravě. Oba dopadly lépe pro Slovan a oba úplně jinak, přesto byly vyrovnané. První střetnutí, hrané na ústeckém Zimním stadionu rozhodl jedinou trefou z druhé třetiny David Merta. Odveta v Kalich Areně přinesla hned sedm vstřelených gólů. Bohužel v poměru 4:3 ve prospěch Slovanu. Za Litoměřice se prosadili Vojtěch Komárek, Filip Hanták a Josef Stříbrný. V dresu Slovanu dokázali vstřelit gól David Merta, Patrik Husák, Petr Markulinec, Vladimír Brož.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Ofenzivu táhne Vrdlovec, jistotou v brance je Volke

Odchovanec Vsetína Daniel Vrdlovec se doposud v ústeckém dresu dokázal třikrát gólově prosadit a třikrát asistovat, čímž se stal lídrem kanadského bodování svého týmu. Tři gólové nahrávky má ve Slovanu na svém kontě vícero hráčů. Řadí se mezi ně, kromě Vrdlovce, také Vladimír Brož, Jaroslav Roubík a Lukáš Volf. Největší počet zápasů odchytal ve lvím trikotu Jakub Soukup s úspěšností 88,14%. O zápas méně, avšak s vyšší úspěšností, si připsal Martin Volke. Ve dvou zápasech byl úspěšný na 93,24%. Jediný start zaznamenal v brankovišti Slovanu Jan Růžička. Jeho úspěšnost je rovna 92,31%.

Autor fotografie: Radek Žák (sportyusti.cz)