17. 9. 2017 | Vít Trubička

Výhra určitě pozitivní, přesto bych ji nepřeceňoval, míní Radek Pavlata

Po vysoké výhře v prvním soutěžním zápase rezervního celku Stadionu řekl pár slov jeden z nejproduktivnějších hráčů tohoto zápasu Radek Pavlata, na svém kontě má dva góly a trojici asistencí. Jako jeden ze zkušenějších hráčů nově vzniklého mužstva se rozpovídal o vyhlídkách „B“ týmu pro nadcházející sezónu.

Rival z nedalekých Lovosic nebyl pro kališníky příliš těžkým soupeřem. Už v úvodu zápasu využil Stadion hned tři přesilové hry v řadě, čímž ovládl první třetinu v poměru 4:1. Druhá třetina se již výhradně hrála na bránu Adama Vitvara, který osmkrát inkasoval. Poslední perioda se nesla v udržovacím tempu, přesto i v ní kališníci dominovali a nasázeli do branky soupeře další tři góly. „ Lovosičtí byli jednou na ledě, my máme natrénováno. Tam není co hodnotit. Dodržovali jsme, co chtěl po nás trenér. Což také vycházelo, o čemž svědčí i výsledek.“.

Přesto se tým Litoměřic nechce nabažit pouze této výhry a dále bojovat. Lovosice byly pro kališníky jedním z lehčích soupeřů, čekají na ně duely s dalšími, zkušenějšími soupeři. „ Myslím si, že výsledek byl krásný, ale nejhorší je, že silnější soupeři, jako jsou Louny, Kadaň, Most, mají starší a zkušenější hráče. S nimi to bude náročné a zápasy skončí jednobrankovým, maximálně dvoubrankovým rozdílem.“. Zároveň však kališníci nevěší hlavu, naopak si vytyčili co nejvyšší ambice. „ Určitě bychom chtěli hrát co nejvýše. Samozřejmě bychom si chtěli zahrát play-off, možná i kvalifikaci o postup do druhé ligy. Budeme se tedy snažit, abychom dokázali zabojovat o postup.“

Svůj střelecký přínos pro hru přisuzuje Radek Pavlata spíše štěstí a nepříliš velké kvalitě soupeře. Zároveň nechce opomenout další střelecky aktivní spoluhráče, kteří se podíleli na patnáctigólové demolici rivala ze sousedních Lovosic. „Myslím si, že rozhodlo štěstí a také to, že soupeř byl dnes slabý. Takže se dalo plno věcí zkoušet. Jsou zde ale od nás i jiní střelci. Třeba Drábčus (Tomáš Drábek – pozn. redakce), který dal tři góly. Všichni jsme se tedy nějak prosadili“.

Dnešní výsledek byl zcela nepochybně pozvánkou na další utkání rezervního celku Stadionu. Přesně za týden, 24.9. v 18 hodin, přivítají kališníci v domácí Kalich Areně Louny, které v minulé sezóně bojovaly o účast v druhé lize.