10. 9. 2017 | Jan Luňáček

Zklamaní z výkonu dnes nejsme, konstatuje Aleš Pavlas

S kapitánským céčkem na prsou vedl litoměřické kališníky do prvního utkání nadcházející sezony 2017 - 18 elitní obránce a opora domácích Aleš Pavlas. Se zkušeným matadorem ledových ploch zimních stadionů jsme krátce hodnotili utkání proti Motoru České Budějovice v útrobách Kalich Areny.

Aleši, můžete nám říci pár vět k dnešnímu utkání?

Škoda, že to takto dopadlo. Na první utkání bylo z obou stran výborný nasazení a skvělá divácká kulisa. Závěr zápasu jsme ale nezvládli. To připisuji tomu, že máme mladý tým, který nemá ještě dostatek zkušeností. Po padesáté minutě hry jsme začali dělat chyby, která jsme předtím nedělali. Myslím si, že z naší strany to ale byl dnes slušný výkon. Pokud budeme více proměňovat šance, tak budeme určitě body získávat.

Ve druhé třetině jste dost dlouhou dobu hráli v početní převaze pět ku třem. Kdyby se podařila vstřelit branka. Vypadalo by utkání jinak?

Tak určitě, byli bychom na koni a to se hraje lépe. Příležitosti jsme tam měli, ale neproměnili.

Na začátku sezony jste hráli s jedním z největších favoritů. Nepociťoval jste v kabině nějakou nervozitu?

Ne, vůbec. Spíš zdravou chuť do opravdového zápasu. Lehká nervozita k tomu patří. Myslím si, že to bylo na našem výkonu i vidět. Padesát minut jsme hráli živý hokej a prezentovali jsme se i dobrým dohráváním soubojů. Jen proměňovat šance se nedařilo.

Ve třetí třetině tým obdržel třetí nešťastnou branku a pak další dvě. Nebylo to tím, že jste se hodně zaměřili na útok?

Třetí branka padla po klasickém nedáš, dostaneš. Opravdu smolný gól. Skoro jsem ani nepostřehl, že to padlo do branky. Pak přišla naše přemíra snahy a živelný útok na branku soupeře. Přestali jsme si hlídat prostory, které jsme dříve pokrývali. Zkušené týmy, jako jsou Budějovice, mají šikovné hráče, kteří umí využít nabízenou příležitost a také nám to předvedly.

Nepřekvapilo vás, že jste dokázali v první třetině soupeře docela přehrávat? Byli jste viditelně lepší tým.

Ani ne. Je začátek soutěže a všechny týmy mají dostatek síly a tady se ještě mažou rozdíly ve výkonnosti. Trošku jsme věřili i tomu, že na začátku sezony ještě nebudou Budějovice rozjeté tak, jak jsou schopné doopravdy hrát. V nějaký urvaný bod jsme věřili.

Na závěr zápasu došlo před domácí brankou k nějaké strkanici, do které jste se připletl.

Tomu bych nepřikládal nějaký význam. Dostal jsem nějaký krosček a trochu jsme se po protihráči ohnal. V té šarvátce byli kluci, které znám z mládežnických reprezentací a vzniklo vše v zápalu boje. Pak jsme si to vyříkali a problém nechali na ledě. Po zápase jsme se poplácali po ramenou a jedeme dál.

Takže, jako tým z dnešního utkání zklamaní nejste. Ani vy, ani trenéři. Nebo vám bylo něco vytknuto?

Určitě se v našem výkonu objevily dobré prvky na kterých musíme stavět a potupně k tomu přidávat další. To znamená proměňování brankových příležitostí a lépe takticky zvládat závěry zápasů. Ale myslím si, že to přijde. Že to my starší do těch mladých kluků dostaneme. Potenciál a energie v nich je. Na druhou stranu i nás to nutí více bruslit a mladým se snažit na ledě fyzicky stačit.

Dnes ale tým asi nehrál v úplně kompletním složení. Několik hráčů chybělo.

To je pravda. Někdo chyběl z důvodu nemoci a někdo hrál ve svém mateřském klubu. Ona se asi sestava bude stále trošku v zápasech lišit. Ale ti, kteří dnes hráli, tak zde v Litoměřicích pravděpodobně zůstanou a myslím si, že jsou všichni schopni nahradit své spoluhráče, kteří z nějakých důvodů do zápasů nemohou nastoupit. Všichni čekají na svou šanci a dnes bylo vidět , že i naše čtvrtá pětka odvedla dobrou práci. Všichni byli dnes na ledě pro soupeře nebezpeční.