27. 8. 2017 | Barbora Koťová

Stadion míří do Kadaně, poradí si s Trhači i napodruhé?

Letní přípravné zápasy jsou skoro u konce. Stadion čeká druhé utkání proti kadaňským Trhačům, které v minulém vzájemném zápase dokázal porazit v litoměřické Kalich Areně 3:0. Povede se Kališníkům navázat na výhru v Benátkách na Jizerou a porazit Kadaň i po druhé?

Dosavadní průběh soupeřovy letní přípravy

První zápas letní přípravy odehrála Kadaň na ledě druholigových Klatov, které dokázali Trhači porazit 5:3. Pak ale přišla řada proher, v prvním nepovedeném zápasu porazil Kadaň ústecký Slovan. Dalším soupeřem byl německý celek Fischtown Pinguins Bremehraven, který si s Trhači snadno poradil a zvítězil 5:1. Třetím soupeřem byly Litoměřice. To, že se Kadani v litoměřické Kalich Areně vůbec nedaří se potvrdilo i v tomto přípravném utkání. Stadion na domácím ledě bez problémů zvítězil 3:0. Po třech prohrách následovala odveta proti Ústí nad Labem, ve které se kadaňským hráčům zadařilo a domů si vezli vítězství 5:3. V Benátkách nad Jizerou Trhači těsně podlehli domácímu mužstvu a prohráli 2:3. V posledním odehraném zápasu vyzvala Kadaň opět Klatovy a porazila je vysoko 9:2.

Vývoj přípravy Litoměřic

Přípravné zápasy Litoměřic se kvapem blíží ke konci. Do prvních zápasů Stadion nevstoupil moc dobře. Po smolné prohře 0:1 v Ústí nad Labem, následovala další, a to proti Benátkám nad Jizerou. Litoměřice padly po bojovném výkonu až v prodloužení. Pak se Kališníkům zadařilo proti Kadani, po které ale následovaly další dvě prohry. V posledním odehraném utkání si Stadion v odvetě poradil s Benátkami, které na jejich ledě suverénně porazil 5:2.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Předchozí vzájemný zápas

15.8.2017: HC Stadion Litoměřice – SK Trhači Kadaň 3:0
Branky a nahrávky: 16. Kalla (Bílek, Šimeček), 44. Jirásek, 45. Komárek (Zajan, Kulda).
Počet vyloučení: 5:6
Bez využití.
Počet diváků: 236
Sestava Stadionu: Michajlov (Wolf) – Pavlas, Málek, Jandus, Jebavý, Jeřábek, Strejček, Havránek – Kalla, Šimeček, Bílek – Dvořák, Hanták, Stříbrný – Zajan, Komárek, Kulda – Jirásek, Bečvář, Pšenička – Sýkora.
Sestava Kadaně: Dvořák (Danylec) – Hierman, Novák, Hlaváček, Černý, Bláha, Lidák – Muller, Tupý, Kohút – Ringler, Macháček. Adámek – Tůma, Kulich, Trefný.
Rozhodčí: Vyštejn, Folk – Beneš, Kurtin.