27. 8. 2017 | Vít Trubička

Věřím, že angažmá v Litoměřicích mi pomůže k nominaci na mistrovství světa, říká Agáta Sarnovská

Na reprezentační kemp žen do osmnácti let, který se, jako již tradičně, konal na zimním stadionu v Roudnici nad Labem, vydala i hráčka litoměřického mladšího dorostu Agáta Sarnovská. Tým vedený Pavlem Zuziakem zde odehrál dvojici utkání proti mužstvům starších dorostenců Litoměřic a Kralup nad Vltavou. Oba však smolně prohrál. Agáta se poté rozpovídala nejen o svém reprezentačním působení, ale i o svých klubových plánech.

Autor fotografie: Martin Voltr (hokej.cz)

Agáto, jak byste zhodnotila tenhle kemp, co se týče zápasů i tréninků. Čím byl pro Vás přínosem?
Myslím si, že mi to dalo docela dost. Máme tady dobrou partu, bylo tu dost tréninků, oba zápasy byly náročné. Z mého pohledu tedy povedená akce.

Pro Vás to je jedna z prvních akcí za juniorský reprezentační výběr. Přicházíte do úplně nového prostředí, nebo už některé hráčky znáte z mladších kategorií?
Já je znám, protože jsme šly většinou společně od patnáctky, šestnáctky, až sem do osmnáctky. Ale na kempu reprezentace do osmnácti let jsem podruhé.

Jak na Vás osobně působilo např. zázemí reprezentačního celku?
Líbilo se mi to. Zejména proto, že jsme vytvořily docela dobrou partu.

Sehrály jste tu dva zápasy, v obou dvou docela odlišné výkony, první zápas se Stadionem byl daleko vyrovnanější než druhý s Kralupami, ačkoliv byla jen jedna změna v sestavě. Čím si to vysvětlujete?
Myslím si, že zápas proti kralupskému celku byl hokejově o dost rychlejší. Také nám docházely síly, dopoledne jsme totiž měly testy a za sebou již velké množství tréninků.

Jaké jsou vaše osobní ambice pro následující sezónu, ať už co se reprezentace týče, nebo i Litoměřic, či Roudnice?
V Roudnici budu hrát jen za ženský tým, převážně budu nastupovat za litoměřický mladší dorost. Z něhož bych se chtěla dostat na další reprezentační akce, zejména na mistrovství světa.

V Litoměřicích budete nastupovat pod novým trenérem Vladimírem Dominem. Myslíte si, že pod jeho vedením naplníte postupové ambice, které do vašeho týmu byly vkládány už předchozí sezónu?
Myslím si, že máme dobrý tým, i dobrého kouče. Takže i tento ročník budeme dělat vše pro to, abychom do extraligy postoupili.