22. 8. 2017 | Miroslav Kejmar

Aktuální zprávy z nové sezóny

Začátek dalšího ročníku WSM Ligy se nezadržitelně blíží. V průběhu hokejové přestávky doznala nejen soutěž významných změn. Tou nejzásadnější je uzavření druhé nejvyšší soutěže směrem dolů. Soutěž se tedy bude postupně rozšiřovat. Další velmi zásadní novinkou je zrušení předkola play off, což znamená, že osm týmů postupuje do vyřazovacích bojů, zbylých šest týmů končí po základní části, tedy 24. února. Uvnitř článku naleznete nejen informace ve změnách v soutěži, ale také informace o aktuální situaci v "A" týmu.

V probíhající přípravě došlo v týmu Stadionu k již k několika změnám - opustili ho brankář Michal Chmel (Havl. Brod), obránce Štěpán Havránek (Hr. Králové) a útočník Jakub Kmošek (Dvůr Králové). K týmu se naopak připojili útočníci Vojtěch Komárek, Tomáš Pšenička (oba Sparta Praha), Jaroslav Dvořák, Filip Jirásek (oba Hr. Králové), obránci Martin Jandus, Radek Jeřábek a také brankář Adam Wolf (všichni Sparta). Svá první utkání v seniorské kategorii sehráli litvínovští hráči Jan Bečvář a Josef Myšák, kteří ale budou působit i nadále v juniorských soutěžích. Nejnovějšími členy litoměřické kabiny se stali útočníci Matyáš Kantner (Plzeň) a Filip Helt (Litvínov). Filip se ovšem společně s Milanem Kloučkem ihned vydal na sraz reprezentační "dvacítky", kterou čeká tento týden turnaj ve Finsku.

Novinkou ve WSM Lize, která by měla zvýšit kvalitu utkání, je rozšíření počtu rozhodčích ze tří na čtyři. Všechna utkání tedy budou řídit dva hlavní rozhodčí a dva čároví, jako tomu je v nejvyšší soutěži. Nově se také upravil počet hráčů, kteří mohou nastoupit do utkání. V loňské sezóně mohlo nastoupit 20 hráčů do pole, z čehož museli být dva hráči ročníku 1997 a mladší. V nové sezóně bude moci nastoupit pouze 18 hráčů, z čehož jeden hráč musí být ročníku 1998 a mladší. Od 10. prosince se tento počet rozšíří na 19 hokejistů, respektive 18 + 1.
Novinkou je i zavedení rozšířených oficiálních statistik. Statistický tým přinese z každého mistrovského utkání podrobné statistiky, které budou k dispozici na serveru www.hokej.cz.

Úprav postupně doznává i termínová listina WSM Ligy. Oproti původnímu rozpisu utkání došlo již k několika změnám - prozatím dochází k předehrání zápasů 29., 30. kola, z důvodu kolize událostí na zimních stadionech dochází také k výměnám pořadatelství s Ústím n. L. ve 20. a 33. kole a také s Českými Budějovicemi v 16. a 27. kole:
14. kolo - původně 16. 10. ČB - LTM, nově 16. 10. LTM - ČB,
20. kolo - původně 1. 11. ÚNL - LTM, nově 1. 11. LTM - ÚNL,
27. kolo - původně 29. 11. LTM -ČB, nově 29. 11. ČB - LTM,
29. kolo - původně 6. 12. LTM - KAD, nově 27. 11. LTM - KAD,
30. kolo - původně 9. 12. FM - LTM, nově 3. 12. FM - LTM,
33. kolo - původně 22. 12. LTM - ÚNL, nově 22. 12. ÚNL - LTM,

Klub začíná novou spolupráci s Galerií Na Soutoku, kde se budou pořádat nejrůznější akce. Tou nejbližší je autogramiáda a představení celého "A" týmu Stadion Litoměřice, která proběhne 7. září. Podrobnosti naleznete v Události na Facebooku.

Několik změn se dočkala také Kalich Arena. Tou nejviditelnější jsou nová světla, která jsou jak výkonnější, tak i úspornější. Společnost TV COM.cz bude zprostředkovávat live stream z většiny domácích utkání zdarma, vybraná utkání pak budou k dispozici za poplatek. Slyšitelnou novinkou jsou nové mikrofony, které nahradily původní a problémové z minulé sezóny. V neposlední řadě budou pokračovat přestávkové soutěže, které jsme inovovali a věříme, že návštěvníky zápasů zaujmou.

I v letošní sezóně se mohou nejmenší děti těšit na možnost vyzkoušet si lední hokej. Projekt Týden hokeje tentokrát do Litoměřic zavítá poprvé ve čtvrtek 21. 9. v 16:00. Druhý díl této akce bude organizován v lednu 2018.