21. 8. 2017 | Vít Trubička

Druhé přípravné derby sezóny, do Kalich Areny zavítá ústecký Slovan

První polovina letošní letní přípravy Stadionu je za námi. Na kališníky čekají víceméně jen odvety s týmy, jež již vyzvali. Prvním takovým týmem je Slovan Úst nad Labem. Ústečané zvládli první zápas na svém ledě lépe a dokázali Litoměřice díky trefě Davida Merty porazit. O to větší motivace však na litoměřický celek čeká.

Dosavadní průběh soupeřovy letní přípravy

Příprava ústeckých hokejistů se na rozdíl od litoměřické již chýlí ke konci. Pro Slovan je tento zápas předposlední. Následuje pouze odveta střetnutí s Benátkami nad Jizerou. Za sebou má již pětici utkání. V nich dokázal dvakrát zvítězit – proti Litoměřicím a Kadani. Další střetnutí vypadalo v podání hokejistů Ústí výsledkově hodně podobně. Hned v prvním duelu podlehl Slovan omlazené litvínovské Vervě 3:6, následně Benátkám nad Jizerou a Kadani. Poprvé si Benátky dokázaly poradit a Slovan porazili 6:2. V dalším střetnutí přivítal Slovan doma Kadaň. Trhači si však se soupeřem dokázali na podruhé poradit a zvítězit 5:3

Autor fotografie: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Vývoj přípravy Litoměřic

Kališnická příprava je, jak bylo již řečeno, za svou polovinou. Stadion odehrál zatím čtveřici l přípravných utkání. Pouze jedinkrát však dokázal zvítězit, to když do Kalich Areny zavítala Kadaň. Předchozí duel se Slovanem rozhodl ve prospěch svého týmu David Merta. Přestřelku s Benátkami dokázal hostující celek rozhodnout až v prodloužení na konečných 4:3. Zatím poslední svůj zápas sehrál v karlovarské KV Areně. Bývalý extraligový celek však již v přípravě prokázal svou sílu a touhu po rychlém návratu zpět do TELH. Bez větších obtíží dokázali zvítězit 4:2. Po zápasu se Slovanem čekají na litoměřický celek odvety proti Kadani a Benátkami nad Jizerou. Příprava Litoměřic bude zakončena generálkou nového ročníku WSM Ligy proti druholigovým Klatovům.

Autor fotografie: Vojtěch Cermánek

Předchozí vzájemný zápas

8.8.2017: HC Slovan Ústí n. L. – HC Stadion Litoměřice 1:0
Branky a nahrávky: 25. Merta (Volf, Brož)
Počet střel na branku: 31:35
Počet vyloučení: 4:3
Počet diváků: 622
Sestava Slovanu: Dlouhý – Bernad, Husák, Brož, Vágner, Zdvořáček, Vaněk, Mlčoch, Hes – Smolka, Roubík, Melka – Volf, Vrdlovec, Merta – Uhlík, Musliu, Planý – Severa, Sladkovský, Gengel.
Sestava Stadionu: Michajlov – Smetana, Havránek, Jandus, Šesták, Strejček, Myšák – Řehoř, Miškář, Havelka – Stříbrný, Šimeček, Pilař – Pšenička, Bečvář, do 30. Kulda – do 30. Sýkora, Kmošek, J. Dvořák – od 31. Jirásek, od 31. Zajan.
Rozhodčí: Novák, Místecký – Hynčica, Biedermann

Autor fotografie: Karel Dvořáček, sportyusti.cz