29. 6. 2017 | Barbora Koťová

Letošní letní příprava je jedna z nejtěžších, co jsem zažil, konstatuje Josef Stříbrný

Letní příprava je v plném proudu a k litoměřickému hokejovému týmu se přidalo hned několik posil z extraligového Litvínova. Krátký rozhovor o loňské ale i nadcházející sezóně nám poskytl dvacetiletý litvínovský odchovanec Josef Stříbrný.

Začneme minulou sezónou, tu jsi odehrál v prvoligovém Mostu, ale částečně i v extraligovém Litvínově. Jak velký je z tvého pohledu rozdíl mezi oběma soutěžemi?

Myslím si, že hlavní rozdíl mezi těmito dvěma soutěžemi je v taktice a ve vyspělosti hráčů. V extralize jsou hráči mnohem zkušenější a o to je ta soutěž těžší. Jinak bych řekl, že silově a rychlostně jsou tyto soutěže podobné.

Je možné, že budeš i letos hrát střídavě za Litvínov?

Zatím nejsem schopen na tuto otázku odpovědět. Záleží to na trenérovi, a hlavně na tom, jak tady budu hrát. Budu se samozřejmě snažit podávat ty nejlepší výkony a pak uvidíme.

Tobě osobně se v Mostě docela dařilo. Jsi útočník, vyhovuje ti spíše rychlý a technický hokej nebo tvrdý a kontaktní?

Musím říci, že nemám vůbec rád kontakty, takže mi vyhovuju spíše rychlý přechod do útoku, bez zbytečných kontaktů s protihráči, proto mám radši rychlý a technický hokej.

Jak zatím probíhá letní příprava? Je náročnější než ta, na kterou jsi byl zvyklý z předchozích klubů?

Popravdě je to asi jedna z nejtěžších letních příprav, co jsem kdy zažil. Je v ní hodně běhání, což nemám zrovna v oblibě, takže je to pro mě dost náročné.

Znal jsi tady nějaké hráče už před příchodem?

Znal jsem pár kluků z Hradce Králové a přišlo nás sem dost z Litvínova. Myslím, že jsem znal tak pět nebo šest hráčů.

Do Litoměřic jsi přišel s pár dalšími hráči z Litvínova, jak jste si zatím sedli s v kabině s hráči, kteří zde už mají něco odehráno?

Osobně jsem byl velice překvapený, jak jsme si se všemi sedli a jak rychle jsme se začlenili do týmu. Všichni tu jsou fajn a myslím, že jsme zatím vytvořili super partu. Hlavně doufám, že nám to vydrží.

Jak se ti v Litoměřicích líbí? Jsi tu spokojený?

Byl jsem překvapený ze skvělého zázemí, město se mi taky moc líbí. S trenéry i realizačním týmem se spolupracuje báječně.

Co očekáváš od nadcházející sezóny? Máš i nějaké osobní cíle?

Rozhodně bych nechtěl hrát jako minulý rok v Mostě, kde jsme se celou sezónu drželi v tabulce na pozicích, které nejsou zrovna moc lichotivé. Určitě se chceme probojovat do play-off. Osobně jsem si v play-off nikdy moc nezahrál, takže bych si to velice přál zkusit. Osobní cíle úplně dané nemám, hlavně chci být co nejprospěšnější Litoměřicím.