6. 2. 2017 | Vojtěch Martinek

Boj o předkolo vrcholí, ve středu přijede Most

Do konce základní části zbývají tři utkání, k mání je tedy ještě devět bodů. Pokud si chtějí hokejisté Litoměřic zajistit účast v letošním play-off, nemohou si dovolit ani jeden ztratit. Jejich soupeři v posledním týdnu dlouhodobé fáze budou celky Mostu, Benátek nad Jizerou a Kadaně. Už tuto středu se kališníci postaví proti prvním jmenovanému, tedy poslednímu celku tabulky a žhavému favoritovi na sestup do druhé ligy. Úvodní buly je na programu v 18:00.

Údaje před
50. kolem

Porovnání
po 1. - 49. kole
15-6-7-21
celková bilance
11-3-4-31
11.
postavení v tabulce
14.
64
získané body
43
121
počet vstřelených branek
104
122
počet obdržených branek
172
Jaroslav Kalla (10+24) - 34 bodů
nejproduktivnější hráč
Tomáš Divíšek (15+26) - 41 bodů
Lukáš Nedvídek - 11 branek
nejlepší střelec
Tomáš Divíšek - 15 branek
Jaroslav Kalla - 24
nejvíce asistencí
Tomáš Divíšek - 26
Ondřej Kopta - 61 TM
nejtrestanější hráč
Jan Strejček - 78 TM
Jaroslav Pavelka - 93,08%
Filip Šindelář - 90,91%
Ondřej Kacetl - 90,74%
úspěšnost brankářů
Marek Pinc - 90,75%
Michael Petrásek - 88,10%
Patrik Spěšný - 91,82%
84,68%
ubráněná oslabení
77,14%
14,21%
využití přesilovek
14,36%

Posledních 5 kol z pohledu Mostu

  • Most - Třebíč 3:1
  • Jihlava - Most 4:3
  • Most - Slavia Praha 4:2
  • Kladno - Most 6:2
  • Most - Havířov 2:4

Most v posledních kolech kouše, málem zaskočil i Jihlavu

Mostečtí jsou po celou dobu jejich působení ve druhé nejvyšší české hokejové soutěži pravidelně bráni za největšího otloukánka ligy, nikdy však neměli k sestupu tak blízko, jako teď. Na poslední nesestupovou příčku, tedy třinácté místo, ztrácí svěřenci hlavního kouče Aleše Tottera deset bodů a v bojích o záchranu tedy budou mít o zábavu postaráno.

Hokejisté litvínovské farmy si ale složitou pozici týmu uvědomují. V posledních kolech tak zuby nehty bojují o každičký bod, aby měli při vstupu do baráže o WSM Ligu co nejlepší výchozí pozici. Z posledních tří zápasů zvítězili hned dvakrát, pokaždé před téměř prázdným mosteckým zimním stadionem – nejprve zaskočili čtvrtou Slavii 4:2, v posledním kole pak uchránili body před nájezdníky z Třebíče. Blízko k bodům měli i na ledě Jihlavy, kde dokonce i nějakou dobu vedli, nicméně domácí Dukle se nakonec podařilo ambice Mostu zkrotit.

Baník tak dělá vše proto, aby co nejdříve stáhl propastnou ztrátu na Kadaň a můžeme očekávat, že se v Litoměřicích bude o body prát do posledního dechu.
(Zdroj fotografie: facebook HC Most)

Stadion proti Mostu letos ani jednou nezaváhal

Kališníci se proti hokejistům Mostu postavili naposledy den před Silvestrem. Na půdě soupeře se jim tehdy povedlo navázat na předchozí výhry 4:2 a 3:1 a přetlačit farmu Mostu i potřetí. Jednoduché to ale rozhodně neměli – domácí Stadion hodlali pořádně trápit a dokonce jej i výrazně přestříleli, Litoměřickým se ale přeci jen podařilo ukořistit všechny body. O těsném vítězství tehdy rozhodli Lukáš Nedvídek a David Švagrovský.

30. 12. 2016, 37. kolo: HC Most - HC Stadion Litoměřice 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Kubinčák (Divíšek) – 14. Nedvídek (Kalla, Ondráček), 17. Švagrovský (Pilař, Havránek).
Vyloučení: 2:3.
Využití: 0:0.
Střely na branku: 38:19. (Autor fotografie: Jan Kacar)

Most táhne Divíšek, vypomáhají i kmenoví hráči Litvínova

Základním kamenem, na němž je v letošním ročníku postaven celý mostecký tým, je sedmatřicetiletý veterán Tomáš Divíšek. Zkušený forvard má patnáctibodový náskok na druhého nejproduktivnějšího hráče Mostu, Vojtěcha Kubinčáka, a díky patnácti gólům a šestadvaceti asistencím uzavírá první pětici nejlepších hráčů WSM Ligy.

Momentální situace Mostu se nelíbí ani jeho extraligovému partnerovi, a proto prvoligovému celku v posledních zápasech vypomáhalo i pár hráčů z Litvínova. Za Baník se představili například Rostislav Martynek, Martin Hanzl či Kristian Reichel (na fotce). Ten dokonce dirigoval sobotní výhru nad Třebíčí. Je tedy pravděpodobné, že mostecký kádr bude na cestu do Litoměřic trochu posílen, obzvlášť, když vezmeme v potaz, že nejvyšší soutěž je nyní pozastavena kvůli reprezentační pauze.

Branku středečního soka Stadionu v posledních zápasech střežil dvacetiletý mladík Patrik Spěšný, který je s 91,82% statisticky nejlepším brankářem Mostu. Do Litoměřic ale může s týmem přicestovat i Michael Petrásek (úsp. 88,10%), nebo Marek Pinc (90,75%). Dříve se v kleci posledního celku tabulky pravidelně objevoval i Jaroslav Hübl, který ale od začátku ledna nastupuje v extraligových Pardubicích.

Sestava Mostu v posledním utkání: Spěšný – Šefl, Černý, Walter, Šesták, Kokeš, Rulík – Kubinčák, Divíšek, Smolka – J. Doležal, Reichel, Dufek – Rod, Alinč, Havlíček – Veselý, Šimeček, Stříbrný.