24. 1. 2017 | Vojtěch Martinek

Uštědří kališníci Přerovu desátou porážku v řadě?

Ve středu čeká litoměřické hokejisty další cesta do vzdálenějších krajin naší vlasti. O důležité tři body se tentokrát porvou v Přerově. Ten se již druhým měsícem velmi trápí – od začátku prosince vyhrál jen čtyřikrát, přičemž v pondělí si proti Ústí nad Labem připsal již devátou prohru v řadě. Naváže Stadion na dva předešlé triumfy a uspěje i na Hané? Úvodní buly je naplánováno na šestou hodinu večerní.

Údaje před
45. kolem

Porovnání
po 1. - 44. kole
14-5-8-17
celková bilance
15-4-7-18
9.
postavení v tabulce
8.
60
získané body
60
117
počet vstřelených branek
107
123
počet obdržených branek
105
Milan Procházka (8+18) - 26 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla (7+22) - 29 bodů
Marek Sikora - 11 gólů
nejlepší střelec
Lukáš Nedvídek - 11 gólů
Milan Procházka - 18
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 22
Martin Novotný,
Jakub Ferenc - oba 62 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Kopta - 61 TM
Luboš Horčička - 93,04%
Tomáš Štůrala - 92,41%
Lukáš Klimeš - 88,46%
Daniel Huf - 81,25%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka - 93,65%
Filip Šindelář - 90,91%
84,35%
ubráněná oslabení
85,78%
13,82%
využití přesilovek
15,25%

Posledních 5 kol z pohledu Přerova

  • Přerov - Ústí nad Labem 2:3
  • Frýdek-Místek - Přerov 7:4
  • Most - Přerov 5:4pp.
  • Kadaň - Přerov 2:1pp.
  • Třebíč - Přerov 4:2

Přerov ještě v lednu nevyhrál, do pondělního střetu šel s novým lodivodem

Výkony přerovských hokejistů byly jedním z největších překvapení minulé sezóny. Tehdy nejnovější člen druhé nejvyšší české hokejové soutěže zakončil základní část na úctyhodném šestém místě, ve čtvrtfinále pak odhodlaně vzdoroval českobudějovickému Motoru. Letos chtěl ZUBR na úspěch navázat, přičemž většinu sezóny se mu to dařilo.

Začátkem prosince se však situace rázem zvrtla a Hanáci od té doby nekontrolovaně padají tabulkou směrem k bojům o záchranu. Situaci rozhodně nepomohla ani šest zápasů dlouhá série venkovních utkání, ze které vyválčili celkem čtyři body. K prvnímu domácímu zápasu v novém roce tak nastoupili už s novým trenérem – Vladimíra Kočaru a Davida Kudělku na lavičce nyní už devátého celku soutěže nahradil Kamil Přecechtěl, který byl dříve v sezóně propuštěn z Prostějova.

Výhrou se ale zkušený kouč v Přerově neuvedl. Jeho svěřencům se sice v utkání s ústeckým Slovanem povedlo smazat dvoubrankové manko, nakonec však před téměř dvěma tisíci fanoušky na domácí půdě padli těsně 2:3. O vítězství Ústí rozhodl přesilovkový gól z předposlední minuty základní hrací doby.
(Autor fotografie: Vojtěch Cermánek)

ZUBR vyhrál první dva vzájemné duely, ve třetím už uspěli kališnici

V prvním prosincovém týdnu Stadion čekalo třetí ze čtyř střetnutí s Přerovem v základní části, přičemž ty předchozí vyhráli Hanáci 1:2 po nájezdech a 1:4. Na úvodní branku čekalo obecenstvo v Kalich Areně až do poloviny druhé třetiny, kdy střelou do horního rohu Šindeláře překonal Marek Novotný. Obrat ale půl minuty před koncem prostřední části nastartoval svou třetí trefou v sezóně Jindřich Barák, dílo pak v úvodu posledního dějství dokonali Lukáš Nedvídek a Patrik Miškář. Přerovským se ještě podařilo utkání zdramatizovat gólem Jana Bergera, na vyrovnávací gól ale již síly nezbývaly. Tříbodový zisk Litoměřic tak zásahem prázdné branky potvrdil Aleš Půlpán.

7. 12. 2016, 32. kolo: HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov 4:2
Branky a nahrávky: 40. Barák (Valášek, Kalla), 45. Nedvídek (Kalla, Valášek), 46. Miškář (Pavlas, Jebavý), 60. Půlpán (Pavlas, Ondráček) – 29. Novotný (Chmelíř, Ižacký), 53. Berger (Kratochvíl).
Vyloučení: 4:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 47:26.
(Autor fotografie: Jan Kacar)

Nejproduktivnějším hráčem Procházka, Přerov se nově bude muset obejít bez Dostálka

Nejnovější vývoj situace v přerovském hokeji by se dal přirovnat k sypání soli na otevřenou ránu. Dvaadvacetiletý Vlastimil Dostálek, který v posledních dvou sezónách patřil k základním pilířům hanáckého kádru, byl totiž mateřskou Kometou Brno převelen do českobudějovického Motoru, kterému má pomoci do extraligy.

Po Dostálkově odchodu je nejúspěšnějším členem Přecechtělovy skvadry Milan Procházka (na fotce). Téměř čtyřicetiletý veterán má v letošním ročníku na kontě zatím šestadvacet bodů za osm branek a osmnáct přihrávek, které z něj dělají také nejlepšího nahrávače Přerova. Těsně za ním je v kanadském bodování Marek Sikora s pětadvaceti body, trio nejproduktivnějších borců pak uzavírá Roman Pšurný, který má o bod méně.

Jedničkou Přerova je letos zkušený Luboš Horčička. Ten nastoupil k třiatřiceti duelům, ze kterých si do statistik odnesl úspěšnost 93,04%. Osmkrát do hry zasáhl Lukáš Klimeš (88,46%), šest startů má na kontě Tomáš Štůrala (92,41%). Na dvacet minut se v brankovišti ZUBRu mihl Daniel Huf (81,25%).

Sestava Přerova v posledním utkání: Horčička – Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, Vágner, Pala, Šnajnar – Plášek, Berger, Sikora – Procházka, Pšurný, Ižacký – Goiš, Sýkora, M. Kratochvíl – P. Kratochvíl, Král, Kovařík.