29. 12. 2016 | Vojtěch Martinek

Kališníci zakončí rok na ledě posledního Mostu

Nový rok již klepe na dveře, kališníky ale den před Silvestrem čeká ještě jedno utkání. Desátý Stadion se představí na ledě čtrnáctého Mostu, který se stejně jako v předchozích letech trápí. Farma nedalekého Litvínova je poslední, na třináctou Kadaň jí chybí už sedm bodů. Navíc se momentálně veze na pět zápasů dlouhé vlně porážek. Potvrdí kališníci ve druhém největším městě Ústeckého kraje roli favorita a zakončí kalendářní rok 2016 tříbodovou výhrou? Začínáme v 17:30.

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
37. kolem

Porovnání
po 1. - 36. kole
8-2-4-22
celková bilance
12-3-7-14
14.
postavení v tabulce
10.
32
získané body
49
69
počet vstřelených branek
89
123
počet obdržených branek
89
Tomáš Divíšek (10+13) - 23 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla (6+15) - 21 bodů
Tomáš Divíšek - 10 gólů
nejlepší střelec
Jan Veselý,
Lukáš Nedvídek - 7 gólů
Tomáš Divíšek - 13 asistencí
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 15 asistencí
Adam Rulík - 53 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Kopta - 57 TM
Jaroslav Hübl - 92,92%
Marek Pinc - 91,74%
Michael Petrásek - 89,21%
Patrik Spěšný - 97,14%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka - 93,41%
Filip Šindelář - 91,79%
Patrik Rybár - 94,17%
77,07%
ubráněná oslabení
84,66%
8,33%
využití přesilovek
15,38%

Posledních 5 kol z pohledu Mostu

  • Třebíč - Most 4:3pp.
  • Most - Jihlava 1:3
  • Slavia Praha - Most 6:1
  • Most - Kladno 3:6
  • Havířov - Most 5:2

Mostu teče do bot, na předposlední Kadaň ztrácí sedm bodů

Vedení Mostu si před letošní sezónou vytyčilo dva cíle – poprat se o předkolo play-off a zvýšit průměrnou návštěvnost na domácích zápasech, která se v předchozích letech pohybovala kolem tří až čtyř set diváků. Vše je ale při starém, hokejisté farmy extraligového Litvínova se před prázdnými ochozy mosteckého zimního stadionu stále trápí. Obdobně špatné výkony předváděli v první polovině základní části také hráči Kadaně, nicméně ti díky poměrně slušným výsledkům v průběhu listopadu odsoudili Baník k pobytu na poslední příčce prvoligové tabulky, kde se s sedmibodovou ztrátou na třináctou pozici nachází dodnes.

Ve středu se Podkrušnohorští vydali do Třebíče, a to i s nejnovější posilou realizačního týmu – hlavním trenérem Alešem Totterem. Čtyřiačtyřicetiletý kouč před změnou angažmá působil v druholigovém Havlíčkově Brodě, v minulosti stanul například na lavičkách Berouna nebo juniorských týmu Českých Budějovic či Chomutova.

Výhrou se ale nový lodivod neuvedl. Mostečtí sice na Vysočině po dvou třetinách vedli o jednu branku, domácí se však nakonec vzchopili a poslali utkání do prodloužení, ve kterém o dvoubodovém zisku Třebíče rozhodl Roman Erat. Hosté ale mohou být rádi i za jediný bod – Horácká Slavia je totiž přestřílela v poměru 51:29 a nebýt výborného Jaroslava Hübla, který si připsal celkem 47 zákroků, mohl pro ně zápas skončit daleko horším výsledkem.
(Autor fotografie: Jiří Mokrý, www.hstrebic.cz)

Vzájemné zápasy? Šest bodů pro kališníky a skóre 7:3

Most je sice už několikátým rokem jedním z největších outsiderů druhé nejvyšší hokejové soutěže, i přes to si však několikrát v letošním ročníku vyšlápl na tým z vyšších pater tabulky. V průběhu sezóny se mu povedlo skalpovat například Ústí nad Labem nebo Slavii. Kališníci se zatím ale nachytat nenechali – nejprve na začátku října zvítězili v Mostě 4:2, v domácí odvetě o měsíc později uspěli 3:1. O litoměřickém vítězství v Kalich Areně tehdy rozhodli Martin Ondráček, Radek Pilař a David Švagrovský.

14. 11., 24. kolo: HC Stadion Litoměřice - HC Most 3:1
Branky a nahrávky: 7. Ondráček (Hanták), 28. Pilař (Procházka, Dvořák), 60. Švagrovský (Hanták, Smetana) – 35. Černý (Divíšek, Rulík).
Vyloučení: 2:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 45:29.
(Autor fotografie: Jan Kacar)

Klíčovými osobnostmi týmu jsou Divíšek s Hüblem a Pincem

V čele produktivity posledního celku tabulky je zkušený sedmatřicetiletý forvard Tomáš Divíšek (na fotce). Mostecký rodák a odchovanec za svůj mateřský klub letos odehrál rovných třicet zápasů, ve kterých nasbíral celkem třiadvacet bodů za deset branek a třináct asistencí. Spokojený s úrovní hokeje v Mostě ale pochopitelně není. „Zapracovat by se mělo úplně na všem: od spolupráce s Litvínovem, přes kvalitu a šířku kádru až po to, jak se Most prezentuje do médií," řekl v nedávném rozhovoru na webu hokej.cz.

Divíšek není jedinou významnou osobností v týmu. V kádru Baníku najdeme také jméno čtyřiačtyřicetiletého veterána Jana Alinče, jenž je s dvanácti body (2+10) na čtvrté pozici kanadského bodování klubu. Mezi ním a Divíškem stojí pouze Pavel Smolka (8+5) a Tomáš Rod (7+9).

Důležitou roli v Mostě plní také brankáři. Tím nejvytěžovanějším je zatím letos s patnácti starty Jaroslav Hübl (úsp. 92,92%), o dva zápasy méně má na kontě Marek Pinc (úsp. 91,74%). Šestkrát do hry zasáhl čerstvě uzdravený Michael Petrásek (úsp. 89,21%), dva zápasy odchytali Patrik Spěšný (úsp. 97,14%) a Tomáš Halász (úsp. 88,30%). Poslední jmenovaný byl ale Litvínovem do konce sezóny propůjčen do Mladé Boleslavi a jeho start v pátečním střetu je tak vyloučený.
(Zdroj fotografie: facebook HC Most)

Sestava Mostu v posledním utkání: Hübl (Mouček) – Rulík, Černý, Šefl, Strejček, Charousek, Šesták, Kokeš – Smolka, Divíšek, Kubinčák – Trübenekr, Havlíček, Rod – Veselý, Alinč, Hora – Jícha.