4. 12. 2016 | Barbora Koťová

Nadělí Mikuláš kališníkům body?

V pondělí čeká kališníky zápas v pražském Edenu, ve kterém se střetnou se sešívanými. V předchozích dvou zápasech se Slavii kališníci vyhrát nedokázali. V tom prvním vzájemném utkání prohráli Litoměřice v pražském Edenu 1:4., ve druhém dokázali kališníci se sešívanými držet krok a utkání dovedli do prodloužení, ve kterém se ovšem hosté z Prahy dokázali prosadit dříve a odvezli si z Kalich Areny dva body. Sešívaní se aktuálně nachází na čtvrtém místě v tabulce. V posledním zápasu porazili Kladno 0:1 a Dominik Frodl vychytal svou první letošní nulu. Dokáží kališníci zvítězit v Edenu a vrátit tak sešívaným prohry s předchozích dvou duelů? Utkání začíná v 18:00.

HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
31. kolem

Porovnání
po 1. - 30. kole
13-8-0-9
celková bilance
10-3-5-12
4.
postavení v tabulce
10.
55
získané body
41
79
počet vstřelených branek
70
81
počet obdržených branek
71
David Šafránek (15+10) - 25 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla (6+12) - 18 bodů
David Šafránek - 15 gólů
nejlepší střelec
Václav Pletka,
Jaroslav Kalla,
Jan Veselý - všichni 6 gólů
Jan Pohl - 11 asistencí
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 12 asistencí
Martin Bača - 48 TM
nejtrestanější hráč
Jakub Šulc - 36 TM
Dominik Frodl - 94,79%
Patrik Polívka - 92,13%
Dominik Šorf - 76,36%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka - 93,99%
Patrik Rybár - 94,17%
Ondřej Kacetl - 92,00%
Filip Šindelář - 90,77%
77,48%
ubráněná oslabení
87,94%
14,16%
využití přesilovek
15,25%

Posledních 5 kol z pohledu Slavie

  • Kladno - Slavia 0:1
  • Slavia - Havířov 0:4
  • Benátky - Slavia 3:6
  • Slavia - České Budějovice 2:5
  • Slavia - Prostějov 5:4pp.

Slavia je v tabulce na čtvrté příčce pouze o skóre

Po třicátém kole soutěže se Pražané nachází na čtvrtém místě a mají stejný počet bodů jako kladenští Rytíři. Do soutěže Slavia vkročila jako jeden z velkých favoritů a svou roli v úvodu soutěže také potvrzovala. V první čtvrtině soutěže prohrála pouze čtyři zápasy. Poté se ale Slavii v důsledku dlouhodobých finančních potíží rozpadl kádr a do zápasu v Prostějově musela nastoupit juniorka sešívaných, která na Hané utrpěla debakl 0:13. Start do druhé třetiny proto pro Slavii nebyl úplně nejlepší.

Po třech prohraných utkáních se ale dokázala opět vzchopit a od této série porážek už v druhé čtvrtině soutěže padla pouze jednou. Ovšem několik slavistických výher přišlo až v prodloužení. Do třetí čtvrtiny soutěže vstoupili zápasem proti Českým Budějovicím. V pražském Edenu však nedokázali zopakovat výhru na Motorem z prvního kola soutěže a Jihočeši si tak z Prahy odvezli tři body. V Benátkách se naopak Slavii zadařilo a v utkání plném gólů porazili hosté domácí 3:6. Ve dvacátém devátém kole sešívaní vyzvali na domácím ledě soupeře z dalekého Havířova, proti kterému se jim doposud dařilo. V utkání se však domácí nedokázali prosadit ani jednou a hosté si tak domů odvezli tři body a výhru 0:4. V posledním odehraném utkání zvítězili sešívaní na Kladně nejnižším možným rozdílem 0:1 a Dominik Frodl vychytal své první letošní čisté konto.

Slavii kališníci ještě letos porazit nedokázali

V 18. kole zavítala pražská Slavia do Litoměřic. Skoré utkání otevřel v patnácté minutě hráč hostí Antonín Dušek. Ve druhé periodě se dokázali kališníci dostat do vedení zásluhou Václava Pletky a Davida Švagrovského, které však neudrželi dlouho. Ve třicáté první minutě srovnal skóre Martin Bača. Ve třetí třetině už žádný gól nepadl a o výsledku utkání tak muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém se podařilo vstřelit branku v šedesáté třetí minutě Slavii. Pražané si tak z Kalich Areny odvezli dva body.

26.10., 18. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha 2:3 po prodloužení
Branky a nahrávky: 25. Pletka (Kalla, Barák), 29. Švagrovský (Pletka) – 15. Dušek (Jankovský, Beránek), 31. Bača (Rys, Šafránek), 63. Holý (Kubica, Novák).
Vyloučení: 4:5.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 27:38.

Nejlepší střelec WSM Ligy obléká dres sešívaných

Tabulku produktivity mezi hráči Slavie vede David Šafránek (na fotce), který si ve dvaceti sedmi odehraných utkáních připsal 25 bodů za 10 asistencí a úctyhodných 15 gólů, se kterými je na prvním místě v tabulce nejlepších střelců WSM Ligy. Druhým nejproduktivnějším hráčem pražského klubu je Antonín Dušek, ten má na svém kontě 18 bodů (10+8). Nejvíce asistencí má mezi Slávisty Jan Pohl. Ve dvaceti pěti zápasech vstřelil 4 branky a k 11 brankám asistoval.

Nejvytěžovanějším golmanem Slavie je v letošní sezóně Dominik Frodl, který zatím odchytal patnáct utkání a jeho procentuální úspěšnost je 94,79%. Ten svými výkony zaujal vedení kralovehradeckého Mountfieldu, do kterého má nyní vyřízené střídavé starty. Patrik Polívka se mezi tři tyče postavil šestkrát (úsp. 92,13%) a Dominik Šorf pak pouze jednou (úsp. 76,36%).

Sestava Slavie z posledního utkání: Frodl (Polívka) – Bača, J. Novák (A), Pohl, Knot (C), Kolařík (A), Holý, A. Růžička, Andrlík – Jankovský, Dušek, M. Kadlec – Schleiss, Šagát, Kverka – Tejral, Kubica, Krliš – Matějka, Kružík.