8. 11. 2016 | Barbora Koťová

Přinese souboj s Třebíčí opět body?

Ve středu 9.11. do Litoměřic zavítá Horácká Slavia Třebíč, která se aktuálně nachází na jedenáctém místě tabulky. Třebíči se letos moc nedaří, v posledním odehraném kole na domácím ledě podlehla jihlavské Dukle 4:0 a toto utkání bylo již sedmé prohrané v řadě. Naopak Stadion ukončil sérii proher, když vyhrál v základní hrací době na ledě Prostějova 1:4. V prvním vzájemném utkání uspěli kališníci, kteří zápas rozhodli až v prodloužení, a ten tak skončil fotbalovým výsledkem 0:1. Navážou hráči Stadionu na vítězství nad Jestřáby nebo se Horácké Slavii podaří v Kalich Areně ukončit své trápení? Střetnutí začíná v 18:00.

HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč

Údaje před
22. kolem

Porovnání
po 1. - 21. kole
7-2-3-9
celková bilance
5-1-7-8
9.
postavení v tabulce
11.
28
získané body
24
49
počet vstřelených branek
49
54
počet obdržených branek
65
Jaroslav Kalla (2+9) - 11 bodů
nejproduktivnější hráč
Roman Erat (2+15) - 17 bodů
Václav Pletka - 6 gólů
nejlepší střelec
Richard Kristl - 9 gólů
Jaroslav Kalla - 9 asistencí
nejvíce asistencí
Roman Erat - 15 asistencí
Jindřich Barák - 27 TM
nejtrestanější hráč
Václav Čejka - 28 TM
Jaroslav Pavelka - 94,16%
Patrik Rybár - 94,17%
Filip Šindelář - 88,89%
Ondřej Kacetl - 92,00%
úspěšnost brankářů
Pavel Jekel - 91,84%
Karel Vejmelka - 91,30%
Marek Čiliak - 90,54%
Dominik Svoboda - 90,45%
87,85%
ubráněná oslabení
85,11%
18,60%
využití přesilovek
15,79%

Posledních 5 kol z pohledu Třebíče

  • Třebíč - Benátky 1:2
  • Havířov - Třebíč 4:1
  • Třebíč - Kladno 3:4pp.
  • Slavia - Třebíč 3:2pp.
  • Třebíč - Jihlava 0:4

Třebíči se v letošní sezóně nedaří

Horácká Slavia se letos trápí, vyhrát dokázala pouze šestkrát z toho pětkrát za tři body. Do sezóny vstoupili třebíčští hráči vítězstvím nad Přerovem, v druhém kole ale prohráli v prodloužení s Prostějovem. Proti Českým Budějovicím se Horácké Slavii zadařilo a získala tři body. Pak ale přišly dva zápasy, ve kterých třebíčští hráči neuspěli. Padli proti Benátkám nad Jizerou a Havířovu. V šestém a sedmém kole zaskočila Třebíč favority. V samostatných nájezdech vyhrála na ledě Kladna a v dalším utkání porazila pražskou Slavii 5:2. Poté přišla série tří porážek, kterou třebíčští ukončili v jedenáctém kole v Kadani. Tato světlá chvilka však netrval dlouho, v dalším zápasu hráči Horácké Slavie nedokázali vstřelit ani jednu branku a podlehli Frýdku-Místku 0:5. V dalším kole na ledě ústeckého Slovanu prohráli 4:1.

Poslední zápas, který Třebíč vyhrála byl ve čtrnáctém kole na ledě Přerova, kde Horácká Slavia vyhrála 1:5. Od zápasu v Přerově ale už Třebíč nevyhrála. Několikrát remizovala, dvě utkání rozhodlo prodloužení a dvě až samostatné nájezdy, ale ani v jednom z těchto zápasů Třebíč nezískala více než jeden bod a má tak na svém kontě sérii sedmi porážek.

První střet rozsekl v prodloužení Matúš Paločko

První zápas proti Třebíči sehráli kališníci v devátém kole na ledě Horácké Slavie. V první třetině byli lepší hosté, aktivita domácích se ale v průběhu zápasu zlepšila a zbylých čtyřicet minut to bylo velice vyrovnané utkání. I přes mnoho přesilových her na obou stranách se ani jeden tým nedokázal gólově prosadit, a utkání tak šlo do prodloužení. V něm se v šedesáté druhé minutě prosadil Matúš Paločko, kterému ke gólu asistoval Filip Hanták. V litoměřické bráně v tomto utkání zazářil Patrik Rybár, ten za své záda nepropustil ani jednu ze čtyřiceti jedna vyslaných střel od domácích a vychytal tak svou první nulu v dresu Stadionu. Kališníci tak z Třebíče odjeli se ziskem dvou tvrdě vybojovaných bodů.

9. kolo, 14.9.: Třebíč – Litoměřice 0:1pp.
Branky a nahrávky: 62. Paločko (Hanták)
Střely na branku: 41:25
Vyloučení: 5:8, využití: 0:0

Komu se daří?

V letošní sezóně v dresu Třebíče září zkušený útočník a odchovanec Horácké Slavie, který má bohaté zkušenosti i s nejvyšší českou soutěží Roman Erat (na fotce). Zatím má na svém kontě sedmnáct bodů za dva góly a pozoruhodných patnáct asistencí, se kterými je na čtvrtém místě v tabulce nejlepších nahrávačů WSM Ligy. Richardu Kristlovi se také daří. Doposud nasbíral třináct bodů - vstřelil devět gólů a ke čtyřem přihrál.

Mezi brankáři zatím nejvíce zápasů odchytal Pavel Jekel, mezi třemi tyčemi stál v deseti utkáních a jeho úspěšnost je 91,84%. Druhým nejvytěžovanějším golmanem je Dominik Svoboda, ten třebíčskou svatyni bránil v šesti utkáních s úspěšností 90,45%.

Sestava Třebíče v posledním uktání: Čiliak – Niko, J. Zdráhal, Koch, Bartejs, Lojek, Čejka – Kristl, Dolníček, Jan Wasserbauer – R. Zohorna, Milfait, R. Erat – Mrázek, Raška, Kusko – Paták, Juráň, Přibyl.