27. 9. 2016 | Barbora Koťová

Kališníci míří do deváté Třebíče

Po pondělním vydařeném zápasu, ve kterém Stadion porazil na domácím ledě Prostějov 5:1, se kališníci vydají ve středu 28. září do Třebíče. Ta svůj poslední zápas odehrála na ledě Jihlavy, kde po napínavém boji podlehla v základní hrací době Dukle 5:4. Horácká Slavie má zatím na svém kontě čtyři porážky a čtyři výhry. V domácím prostředí ale prohrála pouze jednou. Podaří se Kališníkům porazit Horáckou Slavii Třebíč a navázat tak na domácí vítězství? Úvodní buly je naplánováno na 17:30.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
9. kolem

Porovnání
po 1. - 8. kole
3-1-1-3
celková bilance
2-0-2-4
9.
postavení v tabulce
13.
12
získané body
8
25
počet vstřelených branek
19
24
počet obdržených branek
25
Roman Erat (2+6) – 8 bodů
nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (2+4) – 6 bodů bodů
Matěj Psota - 4 góly
nejlepší střelec
Matúš Paločko,
Ondřej Kopta - oba 3 góly
Roman Erat – 6 asistencí
nejvíce asistencí
Jan Veselý,
Jaroslav Kalla – oba 4 asistence
Václav Čejka – 16 TM
nejtrestanější hráč
Martin Bača – 30 TM
Pavel Jekel- 90,74%
Dominik Svoboda – 90,48%
Karel Vejmelka – 92,42%
úspěšnost brankářů
Patrik Rybár - 92,96%
Filip Šindelář - 87,10%
83,78%
ubráněná oslabení
84,00%
11,36%
využití přesilovek
17,65%

Čtyři výhry a čtyři prohry – osm kol soutěže v podání Třebíče

Posledních 5 kol z pohledu Třebíče

  • Benátky n./J. - Třebíč 4:1
  • Třebíč- Havířov 1:2
  • Kladno - Třebíč 3:4sn.
  • Třebíč - Slavia Praha 5:2
  • Jihlava - Třebíč 5:4

Třebíč vstoupila do soutěže domácí výhrou nad Přerovem 5:3, hned v druhém kole ale podlehla na ledě Prostějova po prodloužení 3:2. Ve třetím kole vyzvali Motor České Budějovice, který v domácím prostředí dokázali porazit 3:2, a tři body tak zůstali v Třebíči.

V dalších dvou kolech přišli dvě porážky. Ve čtvrtém kole vyrazili třebíčští hokejisté do Benátek nad Jizerou. V první třetině se skóre zápasu změnilo pouze o jedinou branku, která padla do klece hostí. Do druhé periody však vstoupili hráči Třebíče aktivněji a jejich snaha byla náležitě odměněna, když ve třicáté čtvrté minutě vstřelil Matěj Psota vyrovnávací gól. Radost hostů ze srovnaného skóre ale netrvala dlouho. Celé utkání provázelo mnoho vyloučení, ve třicáté sedmé minutě byl vyloučen hráč Benátek a domácí šli do čtyř. Po zaváhání hostů se však dostali do samostatného úniku, který dokázali proměnit a šli tak do vedení 2:1. Do třetí části zápasu vstoupili sice o něco lépe benátečtí hokejisté, šance ale byly na obou stranách. V posledních dvou minutách zápasu inkasovala Třebíč ještě dvě branky a domů tak odjížděla bez bodu.

Druhé nevydařené utkání v řadě sehrála Třebíč doma proti Havířovu. V druhé třetině se po chybách třebíčské obrany AZet dostal do dvoubrankového náskoku. Domácí vstřelili jediný gól ve čtyřicáté čtvrté minutě, když využili přesilovou hru. Jeden gól ale k vítězství nestačil a hosté si tak tři body odvezli do Slezska.

V šestém kole se třebíčští vydali zabojovat na favorizované Kladno. Zápas byl vyrovnaný -- v základní hrací době skončil 3:3 a muselo se prodlužovat, avšak o vítězi rozhodly až dovednostní soutěže. V těch Rytíři selhali a Horácká Slavia tak odjížděla domů s třemi body po úspěšném nájezdu bývalého kališníka Richarda Kristla.

Další vítězství přišlo vzápětí proti pražské Slavii. Ve vydařeném zápase dokázali třebíčští hokejisté pražský klub 5:2. Dva góly si na své konto připsal Roman Erat, který je aktuálně nejlepším střelcem týmu. Zatím poslední zápas odehrála Třebíč na ledě Jihlavy, a přestože v zápase dokonce třikrát vedla, derby nedokázala dotáhnout do vítězného konce a podlehla Dukle těsně 5:4.

Týmovou tabulku produktivity vede Erat, v těsném závěsu jsou za ním Kristl a Havránek

Zkušený útočník a odchovanec Třebíče, který několik sezón působil v Kometě Brno. To je Roman Erat, který vede týmovou tabulku produktivity. Po osmém kole má na svém kontě dva góly a šest asistencí. Jeho mladý spoluhráč Richard Kristl, který v minulé sezóně odehrál několik utkání i za litoměřický Stadion, zatím v letošním ročníku vstřelil tři branky a ke třem asistoval. Osmnáctiletý útočník Tomáš Havránek má po osmé kole soutěže, stejně jako Richard Kristl, v tabulce kanadského bodování šest bodů. Vstřelil jeden gól a pětkrát na gól přihrál.

Brankářskou jedničku bychom v kádru bílých hvězd hledali jen těžko. Po třech zápasech odchytali mladíci Dominik Svoboda (úsp. 90,48%) a Pavel Jekel (90,74%), jednička Třebíče z minulé sezóny, Karel Vejmelka (úsp. 91,99%), pak má kvůli povinnostem v mateřské Kometě Brno na kontě starty pouze dva. Je také velmi pravděpodobné, že nenastoupí ani do zítřejšího zápasu – z důvodu absence Marka Čiliaka totiž dvacetiletý gólman musel v úterním zápase proti Litvínovu hájit právě svatyni Brna.

Sestava Třebíče v posledním utkání: Jekel (D. Svoboda) – Lojek, J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, Čejka, D. Mikyska – Kristl, Dolníček (C), R. Erat – Psota, Milfait, Kusko – Huňa, T. Havránek, Jan Wasserbauer – Paták, Juráň, Přibyl – Všetečka