22. 9. 2016 | Jesika Dudková

Kališníci míří na Horácký zimní stadion

Stadion si zatím účtuje pouze jednu výhru z šesti kol. Ovšem jihlavská Dukla na tom není o nic lépe a drží se v tabulce těsně před Litoměřicemi, pouze s jednobodovým náskokem. Úvodní vítězství bylo pro Duklu velmi těsné, když doma proti Prostějovu vybojovala dva body po prodloužení. První tříbodovou výhru si pak Jihlava odvážela z Havířova. Kališníky tak čeká v sobotu 24.9.2016 těžký boj o tři body, které Stadionu pomohou se odlepit od spodní části tabulky. Bitva na Horáckém zimním stadionu začíná v 17:30.

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
6. kolem

Porovnání
po 1. - 5. kole
1-1-0-3
celková bilance
1-0-1-4
12.
postavení v tabulce
13.
5
získané body
4
11
počet vstřelených branek
10
13
počet obdržených branek
19
Tomáš Čachotský (3+1),
Richard Diviš (0+4) - oba 4 b.
nejproduktivnější hráč
Matúš Paločko 3 (2+1),
Ondřej Kopta 3(2+1),
Jaroslav Kalla (1+2),
Jan Veselý (0+3) - všichni 3 b.
Tomáš Čachotský - 3 góly
nejlepší střelec
Matúš Paločko,
Ondřej Kopta - oba 2 góly
Richard Diviš - 4
nejvíce asistencí
Jan Veselý - 3
Filip Stoklasa - 12 TM
nejtrestanější hráč
Martin Bača - 16 TM
Jakub Škarek - 89,90%
Miroslav Svoboda - 96,88%
úspěšnost brankářů
Patrik Rybár - 92,44%
Filip Šindelář - 84,62%
77,78%
ubráněná oslabení
83,33%
3,33%
využití přesilovek
15,00%

Dukla jen těsně o jeden bod před Stadionem

Posledních 5 kol z pohledu Jihlavy

  • Slavia Praha - Jihlava 3:0
  • Jihlava - Kladno 1:3
  • Havířov - Jihlava 1:4
  • Jihlava - Benátky 2:3
  • Jihlava - Prostějov 4:3p.

Na Horáckém zimním stadionu si domácí hned v prvním zápase vybojovali výhru, ovšem jen těsně. Z počátku Prostějov Duklu přehrával, ale ještě v první třetině skóre vyrovnal loňský nejlepší střelec Jihlavy Josef Skořepa. Jestřábi se poté opět ujali vedení, a to hned dvakrát. Jihlava ale stihla v obou případech vyrovnat a o výsledku nakonec rozhodlo prodloužení. Dva body pro domácí zajistil Filip Seman, když zkušeně poslal puk pod víko.

Druhý domácí zápas už pro Duklu nebyl tak šťastným. První třetina nepřinesla moc atraktivní hokej, a tak se do šaten vraceli domácí i hostující Benátky bez gólu. Ve druhém dějství hry měl převážně více práce hostující brankář, kterého nakonec shodou okolností zdolal bývalý benátský obránce Jiří Říha. Hned na to Benátky odpověděly dvěma brankami a vládly hře. Dukle nepomohlo ani snížení Tomáše Čachotského a Benátky si tak odvážely z Vysočiny tři body.

První tříbodové vítězství si Dukla vezla až z dalekého Havířova. Už v první třetině padly dvě branky ve prospěch jihlavského týmu. Jako první se prosadil Tomáš Čachotský, pár minut na to zvýšil obránce Filip Dundráček. V následujících dvou částech zvýšila Jihlava svůj náskok hned dvakrát. AZetu se povedlo gólmana Dukly překonat jen jednou a utkání tak skončilo 4:1 ve prospěch hostů.

V pátém kole už ale Jihlava nezvládla ubránit tři body před Kladnem. Prví třetina skončila nerozhodně -- na úvod se do černého trefil Tomáš Čachotský, o šest minut později ale srovnal hostující Jánský. Druhá třetina byla náročná pro oba týmy, nepadl ale žádný gól. Dlouhé čekání na rozhodující branku prolomili až Rytíři při proměněném trestném střílení. Dukla se snažila ještě před koncem vyrovnat při hře bez gólmana, ale kladenští ošálili jihlavskou obranu a v poslední vteřině se trefili do prázdné klece. Dukla tím doplatila na neproměněné šance a Horácký zimní stadion pocítil první prohru v letošním ročníku WSM Ligy.

Doposud poslední střet pak bývalý armádní klub odehrál na půdě pražské Slavie. Stejně jako minulý týden kališníkům ani jihlavským hokejistům pšenka v Edenu nekvetla. Hosté se nedokázali ani jednou prosadit a z Prahy si tak na Vysočinu odvezli prohru 0:3.

Loňský nejlepší střelec se opět tlačí do čela týmové tabulky

Tomáš Čachotský se drží v čele tabulky kanadského bodování Jihlavy se čtyřmi body za tři góly a jedu asistenci. Hned za ním je se stejným počtem bodů Richard Diviš (0+4). V patách ale mají loňského nejlepšího střelce a tahouna týmu Josefa Skořepu se třemi body (2+1).

Mezi třemi tyčemi se hned čtyřikrát v dresu Dukly představil šestnáctiletý supertalent Jakub Škarek, který si zatím v letošním ročníku připsal celkovou úspěšnost zákroků 89,90%. Jeho kolega, Miroslav Svoboda se ke slovu dostal jen jednou -- klec Jihlavy hájil ve vítězném zápase na ledě Havířova.

Sestava Jihlavy v posledním zápase: Škarek (M. Svoboda) – Kaláb, Bilčík, Říha, Marcel, Šidlík, Kajínek, Dundáček – Důras, Skořepa, Jergl – Čachotský (C), Diviš, Jícha – Březina, F. Seman, Stoklasa – Síkela, Anděl, Danišovský