4. 9. 2016 | Jesika Dudková

Mladší žáci dělají čest litoměřickému Stadionu

Na zimním stadioně v Děčíně se minulý týden v neděli 28.8.2016 konal turnaj mladších žáků r. 2006. Utkaly se zde týmy HC Stadion Litoměřice, HC Děčín, HC Slovan Ústí nad Labem a HC Varnsdorf. Žákům pod vedením koučů Jiřího Ransdorfa a Daniela Tvrzníka, se dařilo i během přátelského utkání s Ústím nad Labem na jejich ledě. Výsledky zápasů se dočtete níže.

Na děčínském stadionu měli minulou neděli žáci celkem rušný den. Turnaji vládli mladí Kališníci, kteří vyhráli všechny zápasy. Celkem se turnaje zúčastnily čtyři týmy – domácí Děčín, Ústí nad Labem, Litoměřice a Varnsdorf. Hracím řádem bylo, že hrál každý tým s každým dva zápasy na dvacet minut.

Výsledky litoměřického týmu:

HC Stadion – HC Slovan Ústí nad Labem 3:1, 5:1

HC Stadion – HC Děčín 6:0, 2:0

HC Stadion – HC Varnsdorf 10:0, 9:2

Sestava litoměřického týmu:

Tvrzník – Hladík, Zahálka, Kafka, Prokůpek, Hamr – Vandrovec, Plosová, Drahorád, Míček, Hlavička

Tým odehrál všechny zápasy na výbornou, často s několikabrankovým náskokem. Nejlepším střelcem se stal Matěj Hamr, který během turnaje vstřelil osm branek, a nejlepším brankářem byl vyhlášen Tobiáš Tvrzník, který dostal během šesti zápasů pouze dvě branky, přičemž další dvě byly jen z nájezdů po faulech.

Celý tým odvedl úctyhodný výkon. Turnaj byl rozhodně atraktivní pro všechny zúčastněné hráče díky pravidelnému zápasovému střídání pozic. Při prvním kole zápasů hráli všichni žáci v obvyklé sestavě, avšak v odvetě si hráči vyměnili role obránců a útočníků.

Mladším žákům se také dařilo v přátelském utkání s Ústím nad Labem. Zápas se konal v sobotu 3.9.2016 na ústeckém zimním stadionu a ani tentokrát se domácím hráčům nepodařilo skolit litoměřické žáky.

Již v první třetině Kališníci vstřelili čtyři branky, ve druhé se Slovan snažil obrátit hru, ale přesto se jim podařilo pouze jednou přemoct litoměřickou obranu a vstřelit gól. Hned na to Kališníci odpověděli třemi brankami a v poslední části přidali další tři. Konec zápasu tudíž hlásil výhru pro Stadion 10:1.

Sestava litoměřického týmu v přátelském utkání:

Tvrzník – Hladík, Zahálka, Ransdorf, Kafka, Prokůpek, Hamr – Vandrovec, Plosová, Drahorád, Strádal, Míček, Hlavička

Branky za litoměřický tým:

Hamr – 4, Hladík – 1, Prokůpek – 1, Kafka – 1, Hlavička – 1, Míček – 1, Drahorád - 1