17. 8. 2016 | Věra Novotná

Václav Pletka hodnotí utkání v Benátkách

Václav Pletka nastoupil 16. srpna k trochu zvláštně okořeněnému zápasu proti týmu, jehož dres ještě v minulé sezóně oblékal. Litoměřický celek, jehož barvy nyní hájí, přijel v rámci přípravných zápasů na novou sezónu WSM ligy na led Benátek nad Jizerou. „Tak plno kluků tady znám, takže jsem rád, že jsem je mohl zase vidět a že jsem si tady mohl zahrát. Je to přece jenom pořád jen přátelák a zkoušíme hráče a varianty, takže je to vcelku normální utkání,“ připouští nová litoměřická posila.

Úvodní dějství bylo vskutku velmi svižné. Málo se přerušovalo a benátečtí hráči si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí. „Benátky hrály ohromně dobře první třetinu, nám to trvalo celou třetinu, než jsme se do toho dostali,“ připouští vlažný rozjezd svého týmu. Vzápětí dodává, že ví, komu za záchranu zápasu vděčí. „Nebýt Filipa Šindeláře, tak to mohlo být po první třetině 3:0 a mohlo být po zápase. Stejný zápas už jsme takhle hráli proti Mostu a dostali jsme se do toho také až ve druhé třetině, takže tohle musíme zlepšit,“ naráží na zápas, kde kališníci hájili po první dvacetiminutovce také hubený náskok 1:0, stejně jako v případě se Středočechy.

V závěru první části zápasu mohly Litoměřice svůj náskok zvýšit díky početní výhodě 5 na 3, ale převahy dvou mužů v poli využít nedokázaly. „My jsme přesilovky vůbec nenacvičovali, takže to byla taková improvizace. Je nás tam ale dost zkušených hráčů na to, abychom si s tím poradili, takže jsme to určitě měli sehrát líp,“ uznává zkušený útočník.

Další zápas čeká litoměřické hokejisty již ve čtvrtek 18.8, kdy se na domácím ledě střetnou s týmem Mountfieldu HK. A jak vidí další přípravný zápas Václav Pletka? “Bude to opět jen přátelské utkání, nevíme, jak přijede Mountfield, jestli přijede v plné sestavě, o čemž pochybuji. Uvidíme, bereme to jako přípravu, ale musíme jít do toho naplno a vyzkoušet varianty, které potřebujeme. Musíme ke všemu přistupovat zodpovědně, neboť začátek sezóny se blíží,“ zakončuje pozápasový rozhovor.