15. 7. 2016 | Jesika Dudková

Starší dorost má nového trenéra

Trenér Václav Rubeš se tento rok ujal koučování staršího dorostu a v krátkosti nám nastínil jaké má s týmem plány a cíle pro nadcházející sezonu, jak bude od srpna probíhat letní příprava a jak se mu zatím s novým týmem vůbec spolupracuje. Tým má také nové posily.

Jak byste zhodnotil výkon hráčů v uplynulé sezoně?

Tak určitě trenéři i hráči se v minulé sezoně hodně snažili. Některé zápasy byly hodně povedené, jiné zase ne. To tak ale bývá. Příprava hráčů byla hodně aktivní a měli na to některé zápasy zahrát ještě líp. Ale prostě ne vždy se daří. Myslím, že i tak do toho dali všichni maximum co mohli. Jsem rád, že jsem dostal tento tým, se kterým se dá opravdu pracovat a mají dobře postavené základy. Rozhodně je stále co zlepšovat ale jsem si jistý, že to nebude pro hráče ani pro mě žádný tvrdý boj. Nějaké ty ambice v nich vidím.

Jak byste zhodnotil přístup hráčů a jak na Vás jako tým působí?

No, jsou to mladí kluci, s většinou z nich není úplně lehká domluva, ale tak jsou tam kvůli hokeji a myslím, že ho všichni chtějí hrát kvalitně a to je hlavní. Pokud je tam ta vůle a chtíč z jejich strany, tak se s nimi rozhodně bude dobře pracovat. Jako tým se drží celkem pohromadě, většina jsou místní, takže se znají dobře. Zatím to s nimi vypadá celkem nadějně. Nějaké nedostatky tam sice ještě vidím, ale není to nic, co se nedá během letní přípravy a případně během sezony vylepšit. Jde o to tam najít jen tu rovnováhu, aby v tom nebyly moc velké rozdíly a ten výkon byl stabilní. Hlavně je to musí bavit a musí to chtít. O víc nejde. Technické věci se vždycky dají doladit. Já se budu hlavně snažit o to, aby drželi spolu měli z té hry radost.

Čemu se chcete v další sezoně vyvarovat a jaký bude Váš cíl?

Určitě budeme chtít, aby se ti kluci vyvíjeli a zlepšovali ve hře a hráli jako tým kvalitní hokej. Chceme tomu podřídit i letní přípravu v srpnu aby se hráči lépe sehráli a víc spolupracovali. Pokud tu bude fungovat spolupráce a aktivní přístup, tak se nám jistě bude dařit. Jako trenér do toho budu dávat maximum a očekávám to tak i od hráčů. Máme v plánu 5 až 6 přátelských utkání, kde se s hráči více seznámím při hře a do začátku sezony ještě případně nějaké chybičky vyladíme. Ale už teď z toho mám dobrý pocit a těším se, až to vypukne.

Jaké jsou změny v sestavě? Přibyli noví hráči nebo někdo odešel?

Máme tam asi dva tři nové kluky. Dva hráče a jednoho golmana. Je to určitě ku prospěchu týmu, přinesou do týmu kvalitu a takovou tu zdravou konkurenci. Někteří hráči budou určitě potřeba i na zápasy juniorů, kde je těch kluků nedostatek. Takže posila je to rozhodně super.