31. 5. 2016 | Klub

Stadion běžel pro hospic

Téměř 600 běžců vyběhlo v sobotu 28. 5. na charitativní Běh pro hospic. Mezi běžci bylo také 8 hráčů "A" týmu Stadionu. Ti se vydali na trať dlouhou 3km a vzdali se nároku na vítězství v tomto běhu. Nejrychlejším na této trati byl Dominik Müller s časem rovných 12 minut. Hráči se po závodě během autogramiády věnovali fanouškům. Došlo také na aukci, při které byl dres Jaroslava Kally vydražen za 1.000 Kč.

9 dní 23 hodin a 36 minut... to je čas, který věnovali běžci v sobotu na Běhu pro Hospic těm, kterým toho času už tolik nezbývá a kteří si toho času váží o mnoho více než mnozí z nás. V porovnání s prvním ročníkem byli letos ti nejlepší v průměru o jednu minutu rychlejší. Běželo celkem 587 lidí, výtěžek z akce přesáhl 200.000 Kč.

Výtěžek Běhu pro hospic navíc Nadace Divoké husy zdvojnásobí až do výše 60.000 Kč. Budeme tako moci pořídit nový konvektomat, který nezbytně potřebujeme k zajištění kvalitní, nutričně vydatné stravy pro naše pacienty, kteří jsou v terminální fázi svého onemocnění a života.