13. 5. 2016 | Ladislav Pokorný

"Hrát budou jen ti, kteří nechají na ledě srdce", řiká Daniel Sadil

Loňská sezóna nebyla úplně nejlepší. Poprvé od vstupu do tehdejší první ligy se zastavil progres a to se nikomu nelíbí. Vzešly z toho jak změny ve vedení klubu, tak v hráčském kádru. Opět by měla být spolupráce s Mountfieldem HK, ale ta bude potvrzena nejdříve na přelomu května a června. Daniel Sadil si od ní slibuje lepší kooperaci než v loňském ročníku.

Často omílaná otázka pomalu doznává odpovědi. Na konci května zasedá v Hradci Králové představenstvo klubu, které rozhodne, jestli bude spolupráce obou týmů pokračovat. “Dali jsme si nějaké požadavky. Ale můžu slíbit fanouškům, že jsme od konce sezóny udělali spoustu kroků pro zlepšení a že kádr, který nastoupí za Litoměřice, bude kvalitnější než vloni”, slibuje Daniel Sadil. Hlavní gró celé spolupráce má být, aby všichni hráči nechali na ledě srdce. Pokud tomu tak nebude, v Litoměřicích působit nebudou.

Největší problém v uplynulé sezóně bylo, že si hráči mysleli, že jsou v Litoměřicích pouze jako záskok. Ať už to byli mladší nebo starší hráči. Některé zápasy odmakali, ale některé jen odklouzali, aby se neřeklo. “A bohužel musím říct, že na rozdíl od hráčů Sparty, kteří věděli, že jsou u nás od toho, aby se zlepšovali a pomohli”, konstatoval předseda Litoměřic

Zároveň poukázal na novou funkci, kterou vykonává Jan Fišera (generální manažer). “V hokeji se pohybuje dlouho, zná řády, ví o naší ekonomice, je to člověk na správném místě. Bude mít všechna rozhodovací práva, podřízen bude v uvozovkách jen výboru.” Hlavní náplní této funkce je zviditelnění klubu, přiblížení fanouškům, větší spolupráce se sponzory atd. “Časy, kdy nám na tu práci stačily dvě dopoledne v týdnu, jsou už dávno pryč. Sice to my z výkonného výboru děláme stále a zdarma, protože hokej máme rádi, ale zjistil jsem, že ten čas jde na úkor firmy, rodiny a to už prostě není možné,” zhodnotil člen výkonného výboru. Na postu sportovního manažera zůstává Daniel Tvrzník a mládeži velí Martin Tvrzník.

Dříve měli Litoměřice také generálního manažera, Petra Přikryla. “Petr zároveň i hráč a navíc my se stále dostávali k tomu, že sponzory jsme museli oslovovat většinou sami, nejvíc tedy já s Mírou Tvrzníkem. Najednou se vytrácel ten smysl. Myslím, že v té době na to klub ještě nebyl připravený.” V současné době sponzoři vědí, co klub chce a co může nabídnout.

Co se mládeže týká má Stadion pokryty všechny trenérské posty a nadále spolupracuje s Roudnicí nad Labem. Bohužel se do přípravy A-týmu nezapojilo tolik juniorů jako loni, ale i to má své opodstatnění. “Letos je to tak, že jsme vytipovali hráče, kteří by si to měli zkusit. Startovací čára je pro všechny stejná, pro naše i ostatní borce. Pokud budou bojovat, proč by nemohli být jako Racek či Málek? Je to jen na nich, musí chtít hlavně oni.”

A na konec cíl A-týmu? “Vloni jsem prohlásil, což mi hodně lidí připomínalo, že jednoznačný cíl je play – off. Teď už jsem opatrnější, řeknu, že si ho přejeme.” Daniel Sadil je skromnější hlavně proto, že čtyři týmy jsou skoro extraligové a na zbylá čtyři místa je spousta kvalitních celků. Nechme se překvapit jak bude vypadat další sezóna.