26. 3. 2016 | Petra Pilbauerová

Velikonoční turnaj: HC Stadion Litoměřice/HC Jablonec nad Nisou

Základní statistiky a reportáž z třetího utkání Stadionu proti celku HC Vlci Jablonec nad Nisou.

Branky a nahrávky: 28. Hamr (Prokůpek) – 5. Bek (Kratochvíl), 14. Zmrzlý (Trefil).

Vyloučení: 3:2.

Sestava Litoměřice: Tvrzník – Drahorád, Hladík, Ransdorf, Plosová – Hlavička, Prokůpek, Kafka, Hamr, Strádal, Zahálka, Salazar, Míček, Vandrovec.

Sestava Jablonec: Šrámek – Hrouda, Šťástka, Kratochvíl, Baksaláry, Sporysl, Jastrab, Přichystal, Zmrzlý, Šinkovský, Bek, Volt, Černý, Felcmanová, Trefil, Paulus.

Nejlepší hráči utkání: Tobiáš Tvrzník (Litoměřice), Marek Trefil (Jablonec).

Reportáž:

První střela přišla od Felcmanové. Malá Vlčice se však ke své smůle nerozpřáhla hokejkou natolik, aby Tvrzníka v jeho betonech znejistila. Jablonečtí byli ve svých modrých dresech doplnění rudým gólmanem , který se musel vypořádat se Zahálkou. Ten jej prověřil hned dvakrát, ale ani jednou se mu nepoštěstilo.

V páté minutě na Tvrzníka vystřelil Kratochvíl. Litoměřický gólman sice včas zakročil, ale odraženého touše se ujal Matyáš Bek, který zakončil do odkrytého brankoviště.

Vlčí smečka pak Kališníky zahnala do jejich obraného pásma a Tvrzník neměl o zákroky nouzi. Z obklíčení se s pukem na holi dostal Zahálka, o kterého se před jabloneckou pevností postarali Hrouda s Paulusem. Šinkovský při samostatném úniku uklouzl a sudí příčinu jeho pádu vyhodnotil jako sekání, za které pak bylo nařízeno trestné střílení. To ale malý kapitán v další gól neproměnil.

Naopak notnou dávku štěstí měl na hokejce Mirek Zmrzlý, který Tvrzníka přelstil pár minut před koncem první poloviny.

Litoměřice druhou část utkání zahájily podstatně zákeřněji a ihned se jali kombinovat před jabloneckým zámkem. Šrámek se ale zastrašit nedal a Trefil s černou pryží prchl do bezpečné vzdálenosti. Svůj únik poté zakončil slabou střelou. Maskovaný Vlk nepotěšil Kališníky ani v následujících minutách, kdy předvedl hned několik šikovných zákroků lapačkou.

V závěru hry ale doplatil na nevýhodu velkého prostoru brankoviště, který se mu ve 25. minutě nepodařilo dostatečně vykrýt. To naopak uvítal Matěj Hamr, který se zasloužil o první a jedinou kališnickou branku v tomto utkání.