21. 2. 2016 | Vojtěch Martinek

Třetí zápas může rozhodnout, série se v úterý přesune do Kalich Areny

Kališníci již nemají co ztratit. Pokud chtějí udržet naději na čtvrtfinále při životě, budou muset nyní vyhrát obě domácí utkání. To rozhodně nebude nic jednoduchého, ale nic není nemožné! Vynutí si Stadion čtvrtý zápas, nebo se budou se sezónou loučit po třech zápasech předkola? To se dozvíme v úterý, 23. února. Úvodní vhazování je na programu v 18:00.

1. zápas: Havířov - Litoměřice 3:0

Kališníci vstoupili do zápasu dobře a v úvodní dvacetiminutovce si vypracovali více šancí, než hosté. Zejména Petr Přeučil měl v páté minutě velkou příležitost otevřít skóre -- jeho střela ale trefila pouze horní tyč.

Prostřední třetina už tak dobrá nebyla. Krátce po vlastním oslabení otevřel skóre Jiří Krisl a o pár minut později se trefil Karol Korím. To ale nebylo vše. V třiatřicáté minutě přidal Václav Meidl další zásah a rozjetý Havířov vedl už 3:0.

Do konce utkání bylo k vidění spoustu šancí na obou stranách kluziště, ale gól již havířovská K&K PNEU Aréna neviděla. Domácí AZet tedy zvítězil 3:0 a připsal si první výhru v sérii. Velký podíl na výhře měl fenomenální Marek Laco, který pochytal všech dvaatřicet střel kališníků.

AZ Havířov - HC Stadion Litoměřice 3:0
(0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Krisl (Mazanec), 29. Korím (Lenďák, Kanko), 33. Meidl (Lenďák, Sztefek).
Rozhodčí: Trombík, Kubičík - Novák, Ganger.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1728.
Střely na branku: 27:32.
Průběh utkání: 3:0.

2. zápas: Havířov - Litoměřice 6:2

Do odvety lépe vstoupili domácí, avšak první branku si připsal Stadion. V 7. minutě trefil přesně horní růžek havířovské svatyně Milan Valášek. O minutu později se ale podařilo Martinu Mazancovi vyrovnat a v 11. minutě otočil stav utkání Martin Lenďák.

Ve druhé třetině sice David Švagrovský vyrovnal na 2:2, ale to bylo z kališnické strany vše. Po zásazích Greše a Štumpfa ve druhé a Pechance s Kalusem v poslední dvacetiminutovce odjel Stadion domů s porážkou 2:6. Havířov má tak dva mečboly a o výsledku série může rozhodnout už v úterý.

AZ Havířov - HC Stadion Litoměřice 6:2
(2:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Mazanec (Doudera, Meidl), 11. Lenďák (Meidl), 31. Gřeš (Meidl, Kanko), 31. Štumpf (Kotala, Pechanec), 44. Pechanec (Štumpf, Kotala), 52. Kalus (Štumpf, Krisl) – 7. Valášek (Berger), 24. Švagrovský (Bažant, Doležal).
Rozhodčí: Mikula, Přikryl – Adamec, Poruba.
Vyloučení: 7:7.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 2222.
Střely na branku: 39:31.