12. 2. 2016 | Petra Pilbauerová

Nominace hráčů do projektu Výchova talentované mládeže

Do nového projektu ČSLH, který si klade za cíl zkvalitnění přípravy mladých hokejistů, se zapojí i hráči litoměřického Stadionu z ročníků 2001 - 2004.

Do širšího výběru v rámci projektu Výchova talentované mládeže v krajích 2015/2016 za Ústecký kraj jsou nominováni tito hráči:

Šestá třída - Lukáš Plos, David Hamr, Adam Hamr, Matěj Čech, Jan Vostiňák, Vít Beran, Jakub Kuchař, Vítek Novotný, Jan Hartman, Petr, Maxa, Šimon Pešta.

Sedmá třída - Josef Sluka, Marek Krocker, Ondřej Kylíšek, Martin Pešta, Vladislav Kučera.

Osmá třída - Benedikt Klepetko, Martin Mynařík, Lukáš Landa, Jan Hozák, Jan Macel.

Mladší dorost - Jakub Černohorský (účastník Olympiády dětí a mládeže 2016)

Více o projektu VTM:

Výchova talentované mládeže v krajích je projektem vytvořeným v září roku 2015 pod záštitou ČSLH, jež si klade za cíl vyplnit mezeru mezi výchovou mladých hráčů na úrovni klubů a mládežnickými reprezentacemi. Hokejisté ve věku 11 - 15ti let, kterým neschází patřičná výkonnost, zodpovědný přístup ke sportu a dobrý prospěch, absolvují během každého měsíce krátké soustředění. Nové zkušenosti, které tak získají nad rámec své klubové přípravy, využijí během dvou mezikrajských turnajů. Ty se uskuteční v průběhu sezony. Do projektu je zapojeno 1288 hokejistů, jejichž příprava bude zkvalitňována pod taktovkou 56 zkušených trenérů. Jednodenních přípravných kempů proběhne celkem 448.