11. 1. 2016 | Petra Pilbauerová

O výhře juniorů rozhodla třígólová nálož

Minulý zápas s karlovarským "béčkem" skončil v neprospěch Litoměřic. Soupeř o své výhře rozhodl s převahou tří branek. Tentokrát se ale karta obrátila a litoměřická juniorka svému soupeři naservírovala odplatu. O jejich vítězství opět rozhodly tři branky.

Sokolov vstoupil do utkání s cílem, aby ukončil sérii svých proher. I přes to v začátku hry předváděli podstatně aktivnější hokej domácí, kteří si ihned vybojovali kotouč. Hostující celek zakrátko nabídl Stadionu hru v početní výhodě, kterou ustál i ve chvíli, kdy byl zahnán do svého obraného pásma litoměřickými hráči. K vážnější šanci se dostal hostující Václav, který ze své hole poslal ostrou ranou touš proti bráně domácích. Střela ale zdaleka nebyla přesná. Stadion se následně dostal do dvojnásobného oslabení, ve kterém se naskytla příležitost hostujícímu Novákovi. Jeho dělovku však Března zlikvidoval. Pár minut před koncem první třetiny se domácí předvedli s využitou přesilovkou, kterou jim sokolovští nabídli ještě v závěru. Skóre ve prospěch Litoměřic otevřel Ondřej Sýkora.

Ten se zasloužil i o druhou branku Stadionu, která přišla záhy dvě minuty po úvodním vhazování druhé periody. Druhá dvacetiminutovka přinesla další velké šance na obou stranách. Nejprve Ondřej Lauko zazvonil svoji střelou o tyčku brány a poté sokolovský Dimitrov, jehož koncovku překazil Března. Stadion své vedoucí postavení upevnil ve 30. minutě, kdy se puk po střele Lukáše Ransdorfa k radosti domácích doklouzal až do brankoviště. O dvě minuty později se opět radoval Ondřej Sýkora, kterému se podařilo potřetí prostřelit Šmídla a připsat si tak na svůj účet hattrick. Zbývající čas přinesl další vyloučení a k nelibosti Sokolova ještě jednu využitou přesilovku. Ve 37. minutě proměnil Pavel Zajan.

Poslední dějství nebylo pro oko diváka příliš zajímavé. Opět se vylučovalo, ale ani jeden z týmů svých výhod nevyužil. Pár minut před koncem utkání se Sokolov přece jen pustil do akce a snížil své manko o dvě branky. Nejprve Jakub Novák a následně Marek Dimitrov, který Březnu prostřelil přímo mezi jeho betony. Na vyrovnání už bylo pro Sokolov ale pozdě.