31. 12. 2015 | Petra Pilbauerová

Mladší dorost se v přátelském utkání postavil Kanadě

Mladí Kališníci zahájili nový týden netradičním utkáním. V pondělí odpoledne na svém ledě pohostili kanadský tým Pickering Panthers, aby vzájemně změřili své síly v přátelském utkání. Hosté vsadili na techniku, domácí tým zase nešetřil střelami. To jej ve druhé třetině dostalo do vedení, ale soupeř v závěrečné části skóre otočil a ze zápasu vyšel vítězně s náskokem jedné branky.

Branky a nahrávky:

17. Matuška (Lečbych), 30. Černohorský, 31. Vaněk (Daniel, Budín) – 9. Aicken (Wreglesworth, Brault), 45. Masello (Campbell), 52. Brault (Perez-Salvador, Davis), 57. McDowel (Aicken).

Sestava HC Stadion Litoměřice:

Kohout (29. – 51. Ziegler) – Čapek, Kocourek, Budín, Schönfeld, Novotný, Vejlupek, Vaněk, Černohorský, Cornová, Smola, Neudeker, Lečbych, Horešovský, Daniel, Cerman, Matuška.

Sestava Pickering Panthers:

Tracey (od 29. Loftus) – Wreglesworth, Perez-Salvador, Aicken, Del Re, Denobrega, Brault, Rankine, Davis, Bekic, McDowel, Gillis, Kung, Campbell, Masello, McArthur.

Komentář k zápasu:

Domácí tým vstoupil do utkání dravě. Po vyhraném úvodním buly se litoměřičtí hokejisté ihned zformovali do útoku a zneklidnili soupeře natolik, že už ve druhé minutě došlo k prvnímu faulu na kanadské straně. Dvířka na trestnou lavici se otevřela pro Austina Aickena. Hosté se poté kotouče zbavili a vyhodili jej do bezpečí na druhou stranu kluziště. Tím si koupili drahocenné vteřiny během svého početního oslabení. To k nelibosti domácího týmu ustáli a sešikovali se do útoku. Litoměřického gólmana prověřila nejprve střela z Campbellovy hole a i pokus Jakea Rankina. Hra se poté přesunula do obranného pásma hostí, kde se bohužel s nepřesnou střelou předvedl Daniel. Stadion poté naservíroval slibnou šanci Kanadě až pod nos, když na trestné spočinul jeden z domácích hráčů. Hosté se chytili příležitosti a předvedli využitou přesilovku. V deváté minutě skóroval Austin Aicken, který přihraný kotouč pouze lehce doklepl do brány. Stadion nelenil a hnal se za vyrovnáním. Zároveň si litoměřičtí museli hlídat záda, protože Aicken se jejich bránu pokusil ohrozit ještě krátce poté. V 17. minutě bylo vyrovnáno. Skulinu v kanadské bráně našel Kryštof Matuška a připravil tak hosty o vedení.

V začátku druhého dějství se hrálo hlavně na litoměřické straně, ale defenziva domácích se měla na pozoru. Hosté tak byli drženi stranou od možnosti vystřelit. To jim příliš užitku nepřineslo, ba naopak. Krátce na to se jeden z panterů uvelebil na trestné. Přesilová hra Litoměřic ale nabídla šanci Kanadě, do dobré příležitosti se dostal Aicken. Jeho střelu Kohout zlikvidoval betonem. Hostující brankář Tracey si až do 30. minuty udržoval čisté konto, to mu překazil Marek Černohorský. Litoměřický bek pohotově našel skulinu mezi jeho betony. Zneklidněný soupeř se ve stejném čase dopustil faulu a o minutu později využitou přesilovku předvedli i domácí. Tento úspěch si na svůj vrub připsal Marek Vaněk. Do konce třetiny se objevilo ještě několik šancí na obou stranách, skóre ale zůstalo nezměněno.

Po odhoukání třetí třetiny netrvalo dlouho a hostím se podařilo snížit. Ve 45. minutě se se svojí střelou prosadil Ryan Masselo a Kanada poskočila o branku blíž ke Stadionu. Následně opět ožila trestná lavice hostí, když se na ní usadil už jednou potrestaný Aicken. Využité přesilovky se přihlížející dočkali až v 52. minutě, ze které se mohla radovat spíš jejich zahraniční část. V bráně domácích stál sice namísto Kohouta Ziegler, to ale příliš nepomohlo. Riley Brault neměl se změnou gólmanů sebemenší problém a zajistil vyrovnané skóre. Výměna brankářů v bráně domácích proběhla ještě jednou, každopádně 57. minuta rozhodla o výsledném skóre. Prosadit se podařilo Kalebu McDowelovi. Stadion se pokusil zachránit hrou v šesti, to ho ale do prodloužení nedostalo.

Více o Pickering Panthers:

Panteři pocházejí z města Pickering v kanadském Ontariu. Jsou součástí ligy Lakeshore AA Bantham, která dohromady čítá devět týmů. V současnosti se nacházejí na šestém místě s inkasovanými osmi výhrami, pěti remízami a deseti porážkami.