12. 12. 2015 | Petra Pilbauerová

Jaroslav Pavelka: Do brány se snažím jít s čistou hlavou

Jaroslav Pavelka se během utkání proti Přerovu zasloužil hned o několik výborných zákroků. Druhé čisté konto v řadě si po Šumperku sice neudržel, ale jak sám řekl, tři body jsou důležitější. Pavelka je odchovancem hradeckého hokeje, ale pochází ze Dvora Králové, kde se také poprvé postavil na led. Seniorský hokej si vyzkoušel už v 17 letech. Mezi lety 2011-13 hrál v kanadské juniorské lize OHL v dresech Niagara IceDogs a Windsor Spitfires. Poté se stal třetím brankářem u Mountfieldu HK a v současnosti působí jako gólmanská jednička litoměřického Stadionu.

Jaký je Váš názor na zápas proti Přerovu zpoza brankoviště?

Myslím si, že první třetinu jsme odehráli velice dobře. Hráli jsme hlavně do obrany, což se nám dařilo. V začátku hry jsme otevřeli skóre a v jejím průběhu si utvořili náskok. Soupeř nás poté sice přehrával, ale k ničemu jsme jej nepustili. Nakonec to pro nás dopadlo dobře a můžeme se těšit z dalších tří bodů.

První třetina přinesla skóre 1:0. Druhá už byla trochu jiná. Myslíte si, že to bylo tím, že jste polevili ve svém tempu nebo se soupeř zlepšil?

Dopustili jsme se několika faulů a hosté tak mohli využít početní výhody. Díky tomu si poté utvořili šance.

Litoměřice inkasovaly jednu branku. Vypadalo to, že šlo pro nás o nešťastné odražení puku od mantinelu?

Domníval jsem se, že se mi podaří kotouč zachytit vzhledem k tomu, jakým způsobem jej protihráč vystřelil, ale poté už byl příliš daleko. Nakonec se odrazil zpět před bránu, ale neměl jsem šanci to stihnout.

To je škoda. Mohl jste mít druhou vychytanou nulu po sobě, je to tak?

Je to pravda, ale důležitější je, že jsme vyhráli. Potřebujeme každý bod a na tom mi záleží víc.

Od začátku sezony je vidět velký progres. Kde k němu došlo? V obraně nebo u Vás v bráně?

Podle mého názoru tým celkově hraje líp dozadu. Pomáhají mi, snaží se blokovat střely a mojí prací je, abych toho co nejvíce chytil.

Připadáte si v brance tedy jistější?

Cítím se dobře. Na každý zápas se snažím co nejlépe připravit během tréninků a do brány jdu vždy s čistou hlavou.

Ve třetí třetině jste několik minut před koncem předvedl tři výborné zákroky..

Jsem rád, že to takhle dopadlo. Na druhou stranu si ale myslím, že mě to spíš dobře trefilo než že bych to zachytil. Kdyby k tomu nedošlo, možná by se soupeři podařilo vstřelit další branku a dohrávat pak zápas do konce by bylo podstatně složitější.

Přerov ve druhé třetině předváděl podstatně jiný hokej. Obávali jste se, že by se herní situace mohla obrátit proti vám?

Během přestávky jsme si k tomu v kabině něco řekli. Domluvili jsme se na tom, že musíme hru zklidnit a hrát tak, jako během první třetiny. Naštěstí se nám podařilo vstřelit dvě branky a vytvořit tak jistější rozdíl.

V Litoměřicích jste prvním rokem. Jak se Vám tu líbí?

Jsem tu velmi spokojený. Je to krásné město a podmínky, co se týče hokeje, jsou velmi dobré. Nic mi tu nechybí.