10. 12. 2015 | Petra Pilbauerová

Martin Tvrzník hodnotí postup mladých hokejistů uplynulou částí sezony

Martin Tvrzník se jakožto vedoucí trenér mládeže vyjádřil k uplynulé polovině sezony. Zhodnotil počínání svých svěřenců z řad mladšího dorostu, odkryl momentální rezervy týmu, ale neopomněl ani na jeho úspěchy. Kromě toho osvětlil, jak v letošním ročníku mládež funguje. Nová sezona totiž přinesla i novou spolupráci.

Jak hodnotíte dosavadní průběh sezony u mladšího dorostu?

Tak půl na půl. Začátek byl dobrý. Teď máme bohužel dost hráčů na marodce, takže to není úplně to, co bychom si představovali. Někteří nemohou hrát kvůli zlomenému kotníku nebo klíční kosti, takže jde o dlouhodobější zranění. Naším cílem je každopádně zůstat mezi prvními šesti v tabulce a k tomu potřebujeme mít hráče zdravé a u některých trochu poupravit přístup k tréninkům.

V čem vidíte rezervy?

Potřebujeme pro hráče vytvořit ještě větší konkurenci, než jaká je v současné době. Kluci se snaží, ale pokud by byli v hojnějším počtu, vytvořilo by to na ně větší tlak.

A co byste naopak zhodnotil pozitivně?

Myslím si, že hodně z nich od začátku sezony změnilo přístup k hokeji. Nikdo asi nečekal, že se budeme po první polovině pohybovat mezi druhým až čtvrtým místem tabulky.

Který z odehraných zápasů vnímáte jako nejpovedenější?

Hodně se nám dařilo při minulém zápasu v Bílině proti Chomutovu „C“. Soupeř měl ve své sestavě i hráče z extraligy, ale náš tým i přes to předvedl opravdu dobrý hokej.

V jakém stavu se momentálně nachází mládež?

Mládež je koncipována tak, že není rozdělena na starší a mladší žáky. Zato u nás hrají všechny třídy, což v porovnání s jinými městy v okolí není tak obvyklé. Máme tu navíc nového trenéra pro třetí třídu a juniory Vladimíra Domina. Usilujeme o to, abychom měli tréninky co nejvíc obsazené.

Přinesla letošní sezona nějaké novinky?

Novinek příliš není. Stále tu funguje určitá dohoda se Spartou. Sice už ne na úrovni A-týmu, ale na bázi mládeže ano a my si ji velmi pochvalujeme. Letos přibyla i spolupráce s Roudnicí nad Labem.

Jak probíhá nábor malých hokejistů?

Teď v sezoně nábor probíhá takřka každou sobotu a neděli od osmi do devíti hodin prostřednictvím kurzu bruslení, kde jsem buďto já nebo Pavel Zuziak, který jej má na starost. Dětí sem chodí hodně, takže je potřeba si mezi nimi vytipovat potenciální hokejisty. Jinak nábor probíhá i takovou formou, že navštěvujeme školy i školky. Snažíme se hokej propagovat tím, že rozdáváme dětem trička, oblékáme je do výstrojí, rodičům dáváme informační letáky apod. Konkurence je velká, protože kromě hokeje se v Litoměřicích hraje také fotbal nebo basketbal a další sporty.

Jak by rodiče měli postupovat při zapsání svého dítěte na hokej?

Nejdříve by si měli prohlédnout naše webové stránky, kde naleznou kontakt buďto na mě, případně na Jana Fišeru či Pavla Zuziaka. Mohou také zajít přímo sem na stadion a poptat se na recepci nebo navštívit víkendové kurzy pro děti.

A co holky hokejistky?

Mladé hokejistky jsou poslední dobou docela boom. O víkendu je tu k vidění 30 – 35 holek, které se většinou chtějí jen naučit bruslit, ale například ve starším dorostu máme hokejistku, v mladším dvě a dokonce i gólmanku. Dohromady jich je asi sedm.

Jak je to se spoluprací s Roudnicí nad Labem?

S Roudnicí jsme od letošní sezony zahájili spolupráci na úrovni žákovské ligy. Díky tomu se nám podařilo doplnit mládežnické kategorie. Cílem je, aby se v Litoměřicích mohla hrát žákovská liga po třídách a v Roudnici na mladší - starší žáky.