30. 11. 2015 | Petra Pilbauerová

Jsem rád za další šanci, říká obránce Dominik Málek

Nelehké utkání proti jihlavské Dukle ohodnotil dvacetiletý bek Dominik Málek. V současnosti jej můžeme spatřit také v dresu druholigové Bíliny. V Litoměřicích hraje od sezony 2013/14 a jeho předchozím působištěm byl ústecký Slovan.

Zápas s Jihlavou se ukázal jako křest ohněm. Jaký je Váš názor?

Myslím si, že nám proti Dukle chybělo štěstí. Snažili jsme se předvést co nejlepší výkon a soupeře tím tak rozhodit. To se nám sice podařilo, ale vstřelit rozhodující branku jsme nedokázali. Jihlava bruslí velmi aktivně, takže bylo další prioriou chránit brankoviště, aby si nevypracovala příliš šancí.

Věřili jste tomu, že se vám podaří utkání dotáhnout do prodloužení?

Bylo to naším cílem a příliš k tomu nechybělo. Každý bod je pro nás cenný.

Předcházela utkání nějaká zvláštní příprava zaměřená konkrétně na Jihlavu?

Rozebírali jsme její založení a způsob, jak bychom tohoto těžkého soupeře mohli znejistit.

Tým Dukly je podporován jedním ze statisticky nejlepších brankářů, a jakožto celek si vede velmi dobře. Myslíte si, že o výsledku rozhodlo spíš štěstí nebo herní dovednost soupeře?

Silnou stránkou Jihlavy je její aktivní hokej, ale zároveň se jí daří hrát s klidem. To jsme ji chtěli znemožnit tak, abychom se nedopustili faulu.

Zápas proti vedoucímu týmu tabulky pro Vás musí být cennou zkušeností?

Přesně tak. Každé vystřídaní a minuta na ledě mi něco dá. A obzvlášť pokud se hraje proti takovému soupeři, jakým je Dukla.

V obraně hrajete s Alešem Pavlasem. Vyhovuje Vám to?

Jsem spokojený, protože je to zkušený obránce. Před každým zápasem vždy probereme postup, jak budeme hrát a on se se mnou dělí o své zkušenosti. Rád si nechám poradit od kohokoliv ze zkušenějších beků.

Pokud byste měl porovnat s minulou sezonou, trávíte letos více času na ledě?

V současnosti mám střídavé starty v Bílině, a protože tu bylo dost obránců, musel jsem o místo bojovat. Teď jsem opět dostal příležitost a jsem za to velmi rád.

Máte za sebou dohromady 28 zápasů. Který byl podle Vás ten nejpovedenější?

Asi nejlépe se mi hrálo při posledním utkání proti Mostu.