5. 11. 2015 | Tisková zpráva

Miloš Říha ml. novým trenérem Litoměřic

Daniel Tvrzník má nového kolegu, trenérem hokejového klubu HC Stadion Litoměřice se stal Miloš Říha ml., který naposledy vedl coby hlavní kouč extraligové Pardubice. Nový muž na lavičce Stadionu se bude hlásit v Litoměřicích již dnes.

S důvody angažování Miloše Říhy ml. seznamuje předseda Litoměřic Daniel Sadil. „Po podrobném zvážení několika nabídek jsme došli k závěru, že v současné době bude pro Stadion Litoměřice ideální osobou na lavičce A-mužstva Miloš Říha mladší,“ říká předseda Stadionu.

„I s ohledem na mladé hráče Mountfieldu HK, které Miloš velmi dobře zná, jsme se rozhodli právě pro něho. Je to perspektivní progresivní kouč, který má zkušenosti s mládežnickým i seniorským hokejem, a to jak extraligovým, tak prvoligovým. Věřím, že má Miloš Říha mladší našemu klubu, a především našim hráčům, co dát, a že pro nás bude velmi prospěšnou osobou,“ dodává Daniel Sadil.

S angažováním Miloše Říhy ml. je spokojena také hradecká strana, konkrétně generální manažer Aleš Kmoníček. „S vytipovaným kandidátem a tedy návrhem Litoměřic jsme velmi rádi souhlasili. S Milošem jsem spolupracoval v Hradci Králové a mohu říct, že naše spolupráce se mi líbila, měla smysl,“ řekl pro web Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Profil Miloše Říhy ml.

Miloš Říha se narodil 9. února 1982 v Ostravě. Aktivní hokejovou kariéru ukončil v mládežnickém věku ze zdravotních důvodů, poté vystudoval obory Informační management, Řízení a obor Management sportu a trenérství na Fakultě tělesné kultury v Olomouci, je držitelem trenérské licence "A" v ledním hokeji z Fakulty tělesné výchovy a sportu UK v Praze.

V extraligových Pardubicích působil jako skaut, v Hradci Králové pak od roku 2009 jako mládežnický trenér a šéftrenér Sportovního centra mládeže. S kategorií staršího dorostu se probojoval do play off a vyhrál základní část, juniory dovedl v sezóně 2012/13 do baráže o extraligu. Ve stejném roce stál zároveň na lavičce A-mužstva Hradec Králové jako asistent.

V sezóně 2013/14 se stal asistentem trenéra v klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, v ročníku 2015/16 vedl Pardubice jako hlavní kouč, a to ve svých třiatřiceti letech. Po konci v Pardubicích byl kratší dobu bez angažmá, než si ho vytipovaly prvoligové Litoměřice, které povede spolu s Danielem Tvrzníkem.

Foto: iSport.cz