22. 9. 2015 | Vojtěch Martinek

Do Kalich Arény zavítá nováček z Přerova

Po úspěchu v Šumperku čeká hokejisty Litoměřic bitva s dalším moravským klubem, tentokrát na domácí půdě. Ve středu Stadion přivítá v Kalich Aréně Zubry z Přerova, kteří prožívají famózní návrat do WSM Ligy po sedmnácti letech v Druhé hokejové lize. Zastaví kališníci dosavadně největší překvapení letošní sezóny? Utkání začíná ve středu v 18:00.

HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov

Údaje před
6. kolem

Porovnání
po 1. - 5. kole
1-2-0-2
celková bilance
3-1-0-1
10.
postavení v tabulce
2.
18:20
skóre
14:10
7
získané body
11
3,60
průměr vstřelených branek
2,80
4,00
průměr obdržených branek
2,00
Jaroslav Kalla (4+4) - 8 bodů
nejproduktivnější hráč
Roman Pšurný - (3+4) - 7 bodů
Jaroslav Kalla - 4 góly
nejlepší střelec
Roman Pšurný;
Vlastimil Dostálek - 3 góly
Angel Krstev - 5
nejvíce asistencí
Roman Pšurný - 4
92
trestné minuty
78
Ondřej Kopta;
Martin Ondráček - oba 18 TM
nejtrestanější hráč
Petr Přindiš - 20 TM
Jaroslav Pavelka – 91,40%;
Tomáš Král – 86,90%
úspěšnost brankářů
Juraj Šimboch - 95,00%;
Jiří Slovák - 93,06%
16,67%
využití přesilovek
11,54%

Nováček soutěže padl pouze v Třebíči

Posledních pět zápasů Přerova

  • Přerov - Kadaň 3:2
  • Třebíč - Přerov 3:1
  • Přerov - Most 4:1
  • Jihlava - Přerov 2:3sn.
  • Přerov - Havířov 3:2

Sedmnáct let dlouhé čekání na návrat do druhé nejvyšší české soutěže zatím přerovští hokejisté svým fanouškům úspěšně vynahrazují. V přípravě si Zubr připsal celkem pět výher ze sedmi utkání, včetně dvou úspěchů nad rivaly z nedalekého Prostějova. Do sezóny následně Přerov vykročil pravou nohou – před zraky dvou tisíc diváků porazil hosty ze severočeské Kadaně těsně 3:2. První velká zkouška čekala Hanáky hned v druhém kole, kterou nováček soutěže ale nezvládl. Domácí Horácká Slavia Třebíč potvrdila roli favorita a hosté odjeli domů s prázdnou. V dalším kole byl Přerov o něco úspěšnější a ve čtvrtém zápase se žlutomodrým hokejistům povedlo něco, co čekala pouze hrstka hokejových fanoušků. Na ledě Dukly Jihlava Zubr ve třetí třetině srovnal dvoubrankovou ztrátu z první dvacetiminutovky a po nájezdech si domu odvezl dva body. Doposud poslední utkání sehrál Přerov na domácí půdě, kde se mu do cesty postavil zatím poslední Havířov. Trápení AZetu pokračovalo i v tomto zápase, ze kterého si všechny body nechali doma Hanáci.

Komu se daří?

Mezi přerovskými hokejisty zatím nejvíce září Roman Pšurný (3+4, na fotce). V pěti zápasech WSM Ligy si devětadvacetiletý zlínský odchovanec zatím připsal o bod více, než ve čtyřiceti zápasech minulého ročníku Extraligy, ve které reprezentoval Karlovy Vary. Další velkou oporou Hanáků je veterán Milan Procházka (1+5). Nejproduktivnější hráč Přerova minulé sezóny, Jiří Gois, si zatím připsal dva body za jednu branku a jednu asistenci. O něco lépe na tom je další hvězda Zubrů z minulé sezóny, a to jedenadvacetiletý Vlastimil Dostálek (3+1). Nejtrestanějším Zubrem je vousatý obránce Petr Přindiš, který má zatím průměr čtyř trestných minut na zápas. Díky zranění čtyřicetiletého veterána Martina Vojtka do týmu na střídavé starty přišel gólman Juraj Šimboch, který v minulé sezóně působil v konkurenčním Prostějově. Šimboch se do klece postavil na všechny tři domácí zápasy klubu, zbývající dvě odchytal Jiří Slovák.

Sestavy celků v posledním kole

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Král) – Piegl, Krstev, Plášil, Šulc, Vašíček, Pavlas, Mikliš – Martin Procházka, Valášek, Kalla – Berger, Švagrovský, Doležal – Kopta, Nedvídek, Ondráček – Krátoška, Racek, Michal Procházka

HC ZUBR Přerov: Šimboch (Slovák) – Chmelíř, Grof, Přindiš, Pala, Vágner, Ferenc, Běhal – Procházka, Pšurný, Dostálek – Stoklasa, Popelka, Sikora – Goiš, Hrazdíra, Š. Kratochvíl – M. Kratochvíl, Král, Školoud