15. 9. 2015 | Petra Pilbauerová

Porážka lídra nás určitě vzpružila, říká Zdeněk Doležal

Pozápasovému rozhovoru se nevyhnul ani útočník Zdeněk Doležal. Ten se postaral o konečný výsledek velmi napínavého utkání proti silnému jihočeskému soupeři. Podařilo se mu jako jedinému proměnit během samostatných nájezdů a zajistit tak Stadionu první body do tabulky.

Jak byste zhodnotil průběh utkání?

Myslím si, že první třetina vycházela podle našich představ. Poté se hra pro nás ale značně zkomplikovala. Podobně jako během zápasu v Havířově soupeř nastřílel hned několik gólů. Naštěstí se nám podařilo skóre vyrovnat a o konečném výsledku se rozhodlo při nájezdech.

Z důvodu faulu hostujícího brankáře se Váš nájezd opakoval. Jaký z toho máte zpětně pocit?

Samozřejmě jsem měl obavy, protože David Gába je schopný gólman, ale určitě jsem nepočítal s tím, že vyjede až mezi kruhy. Naštěstí jsem ale dostal druhou šanci a ta mi vyšla.

Vyhráli jste zápas s prvním týmem v tabulce. Myslíte si, že se váš herní výkon zlepšuje?

Pro zlepšení do budoucna je potřeba, aby se neopakovalo to, co se stalo během druhé třetiny. Nemůžeme si dovolit soupeři umožnit čtyři přesilové hry. To se dá jen těžko ubránit. Motor hrál výborně a potrestal nás za to třemi góly. Pokud ale budeme dál hrát tak, jako během první a zejména třetí třetiny, tak se budoucího vývoje neobávám.

Zmínil jste zápas v Havířově. První třetina hry se vyvíjela relativně dobře, ale pak došlo k obrácení situace. Co si myslíte, že to způsobilo?

Během úvodní třetiny se soupeři podařilo vstřelit gól, což není tak špatné po pěti hodinách strávených v autobuse. Ale poté jsme se dopustili velkých chyb a díky nim Havířov získal další čtyři branky.

Zlepšuje se podle Vás nálada v týmu?

Nemyslím si, že by atmosféra v kabině byla poslední dobou negativní. Jsme opravdu dobrá parta. Příprava se nám nepovedla a bylo to znát jak na mladých hráčích, tak na těch zkušenějších. Porážka lídra soutěže nás určitě vzpružila.

Užíváte si podobně vypjatá utkání se silnými soupeři nebo je pro Vás lepší, když jsou síly vyrovnány?

Náročnější zápas spíš hráče namotivuje k většímu výkonu a o utkání s týmem, který má ambice na vstup do extraligy to platí určitě. Podobné to bylo i při nedávném zápase proti Karlovým Varům.

A Vám osobně se hrálo jak?

Určitě to mohlo být lepší, ale od toho nás tam je dvacet. Podařilo se mi vstřelit gól při nájezdech a příště to může být zase někdo jiný.

Vyhraný zápas proti Motoru vás pravděpodobně nabudí na středeční derby s Ústím nad Labem?

Jsem si jistý, že ano. Ústí nemá tak silný mančaft jako Budějovice a bude pro nás méně náročným soupeřem.

Po minulé sezoně jste v Litoměřicích zůstal. Jste zde tedy spokojen?

První polovina sezony pro mne nebyla snadná, ale poté jsem dostal víc prostoru a situace se zlepšila. Spokojený tedy jsem.

Do kádru přibylo hned několik nových mladých hráčů. Vy patříte spíš k těm zkušenějším, kteří zde zůstali po loňské sezoně. Jak se cítíte ohledně svojí pozice v týmu?

Původně jsme zde měli zůstat čtyři, ale nakonec nás je víc, protože se sem jiné hráče nepodařilo dostat. Změnu své role si po předchozích dvou letech určitě uvědomuji.