26. 8. 2015 | Vojtěch Martinek

Stadion se vrací domů, vyzve Ústí

Po náročné sérii čtyř venkovních zápasů se Stadion konečně vrací domů. Zde se ve čtvrtek utká s Ústím nad Labem, se kterým Litoměřice v přípravě již jednu bitvu svedly. Porážka 3:0 na ústeckém zimním stadionu nastartovala právě onu sérii venkovních zápasů. Nyní se však Stadion vrací do Kalich Arény a rád by si před domácím publikem připsal druhou výhru přípravy právě proti severočeskému rivalovi. Dokáže to? Druhá bitva s Ústím začíná přesně v 18:00.

Aktuální forma soupeře

Posledních 5 zápasů Ústí

  • Ustí - Kladno 3:1
  • Ústí - Litoměřice 3:0
  • Ústí - Kadaň 4:3sn
  • Ústí - Chabarovsk 2:4
  • Chomutov - Ústí 9:1

Ústí odehraje proti Litoměřicím svůj devátý přípravný zápas. Úvodní dva zápasy ústecký celek prohrál, nejprve 4:2 s Kadaní a následně 3:1 s Kladnem. Po dvou venkovních zápasech následovala dlouhá série pěti domácích, ve kterých se Ústí dařilo podstatně lépe. V prvním utkání překvapilo extraligový Chomutov 4:3, v dalším si poradilo v odvetě s Kladnem 3:1. Gólman Jakub Soukup si připsal první a zatím poslední nulu v přípravě v utkání proti Litoměřicím, ve kterém předvedl famózní výkon a vychytal všech třiatřicet pokusů hostí. Stadion si z utkání odnesl prohru 3:0. V dalším zápase ústečtí těsně zvítězili nad Kadaní 4:3 po nájezdech a řadu domácích výher přetnula až porážka 4:2, kterou Severočechům nadělil ruský klub Amur Chabarovsk. Ústí se opět vydalo na cesty a hned první utkání venku by nejraději hokejisté Slovanu vymazali z paměti. První a poslední trefu ústeckých zaznamenal útočník David Merta, avšak po ní následovala demolice hostí Chomutovem. Slovan přijíždí do Litoměřic po prohře 9:1.

Komu se daří

Lídři ústeckého bodování

  • 1. Jiří Kuchler, 6 b. (1+5)
  • 2. Jiří Rys, 5 b. (1+4)
  • 3. Ladislav Gengel, 5 b. (1+4)

Velkou posilou se zdá být útočník Jiří Rys (5 zápasů, 1+4), který v minulé sezóně hájil barvy litoměřického Stadionu. Jedné z hlavních ústeckých opor minulé sezóny, Jaroslavu Roubíkovi (5 zápasů, 3+0), se v přípravě také daří. Zatím neproduktivnějším hráčem Slovanu je ale Jiří Kuchler (4 zápasy, 1+5). Jan Kloz, který se do týmu vrátil po neúspěchu na Kladně, si zatím v šesti zápasech připsal tři asistence a na první gól stále čeká. Úlohu hlavního brankáře si v přípravě zatím Martin Volke (3 starty, 2,33 pr.; 93,33 úsp.) a Jakub Soukup (4 starty, 3,75 pr.; 89,93 úsp.) dělí vesměs rovnoměrně.

Poslední utkání obou celků

HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice 4:3 po s.n. (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0)

Sestava Litoměřic: Král (Pavelka) – Šulc, Bílek, Málek, Piegl, Mikliš, Chmel, Šikner – Doležal, Kalla, Rousek – Valášek, Švagrovský, Ondráček – Racek, Berger, Procházka – Zajan, Sýkora, Brandejský – Krátoška.

Piráti Chomutov – HC Slovan Ústí nad Labem 9:1 (2:1, 4:0, 3:0)

Sestava Slovanu: Soukup – Pohl, Smetana, Skočovský, Hes, Macek, Pavlíček, Hucek – Tůma, Roubík, Gengel, Rys, Melka, Merta, Řídel, Kloz, Křivohlávek, Kopta, Novák, Navarra