19. 8. 2015 | Jan Prošek

Získá Stadion další výhru? Nastoupí proti Mostu

Ke třetímu venkovnímu přípravnému zápasu v řadě cestují hokejisté hlavního týmu Stadionu Litoměřice. Ve čtvrtek 20. srpna se kališníci představí v Mostě. Mužstva se nachází v rozdílných situacích. Most vyhrál tři ze čtyř utkání, naopak Litoměřice se radovaly pouze jednou z pěti zápasů.

Aktuální forma soupeře

Most začal přípravu na prvoligovou sezónu 2015-2016 ve venkovním prostředí. Na úvod se zrodila výhra 5:2 nad Kadaní, kterou dvěma góly sestřelil Tauš. Vyhrát se Mostu podařilo i před vlastním publikem, na sever Čech přijel Sokolov. Utkání skončilo výsledkem 3:1. Ve třetím utkání Most poprvé prohrál. Nad jeho síly byli hokejisté Kadaně. Ta využívá hráče, kteří se nedostanou do extraligového výběru Chomutova. Jedinou branku Mostu vstřelil Kubinčák mající velké množství zkušeností z nejvyšší soutěže. V zatím posledním zápase Most porazil Benátky nad Jizerou poměrem 3:1. Na této výhře se podíleli brankami tři hráči. Přeučil, Kubinčák a Bittner.

Komu se daří

Most má ve svém kádru hned několik dvougólových střelců. Vojtěch Kubinčák, Petr Přeučil, Zdeněk Tauš a Bittner. Litoměřice nečeká nic snadného, neboť v posledním zápase se v brance Mostu nastoupil Michael Petrásek, který v loňské sezóně chytal za Ústí nad Labem.

Poslední zápasy

HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice 3:4 po SN (1:1, 1:1, 1:1, - 0:1)
Litoměřice: Král – Bílek, Šulc, Málek, Piegl, Mikliš, Plášil, Chmel – Valášek, Kalla, Procházka – Z. Doležal, Švagrovský, Ondráček – Kopta, Berger, Antončík – Zajan, Brandejský, Krátoška.

HC Most – HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
HC Most: Petrásek – Hora, Havelka, Vaněk, Strejček, Procházka T., Grin, Bittner J. - Tauš, Alinč, Slavíček – Kubinčák, Řehoř, Havlíček – Musil, Přeučil, Procházka J. – Zdeněk, Válek.