12. 8. 2015 | Jan Prošek

Poradí si Stadion v derby s Ústím?

V rámci dalšího přípravného utkání cestují hokejisté Stadionu Litoměřice k utkání na ledě soupeře. Ve čtverek 13. srpna se od 18 hodin představí na ústeckém zimním stadionu. Litoměřičtí hokejisté mají za sebou tři přípravné zápasy, ani jednou se však neradovali z vítězství. Podaří se jim porazit Slovan?

Aktuální forma soupeře

Ústí nad Labem má na svém kontě čtyři odehrané zápasy, pojďme si je krátce připomenout. Úvodní vystoupení na ledě Kadaně z pohledu Ústí nedopadlo dobře, prohrálo 4:2. Následovalo další venkovní utkání, tentokrát na Kladně. Žlutomodří padli 3:2. Jakoby právě tímto zápasem došlo ke změně k lepšímu. Severočeské derby s Chomutovem, které se v Ústí odehrálo, nabídlo pohledný hokej. Slovan svého soka možná poněkud překvapivě porazil 4:3. V zatím posledním zápase hrálo Ústí proti Kladnu. Severočeši podali dobrý výkon, vyhráli poměrem 3:1.

Komu se daří

V brankovišti Slovanu dostal v posledních dvou duelech prostor Martin Volke, který se trenérům a celému mužstvu odvděčil velmi solidním výkonem. Celkem inkasoval sice čtyři branky, ale připsal si celou řadu skvělých zákroků. V zápase proti Chomutovu zaznamenal dokonce asistenci na gól. O titul nejlepšího střelce mužstva se dělí Vladimír Brož s Jaroslavem Roubíkem, oba vstřelili dvě branky. Co se přihrávek týká, nejlépe si vede Jiří Kuchler, který si připsal tři přesné pasy.

Poslední zápasy

Ústí nad Labem – Kladno 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Ústí nad Labem: Volke – Vl. Brož, do 9. Holomek, Macek, do 30. M. Vágner, J. Kurka, Smetana, od 15. Hucek – D. Tůma, Roubík, Kuchler – Křivohlávek, Melka, Gengel – Baránek, J. Kloz, Navarra – D. Novák. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

Litoměřice – Hradec Králové 3:6 (2:0, 1:4, 0:2)
Litoměřice: Pavelka (od 41. Michajlov) – Plášil, Šulc, Bílek, Krstev, Málek, Piegl, Mikliš, Chmel – Kopta, Kalla, Rousek – Valášek, Švagrovský, Doležal – Krátoška, Racek, Berger – Půlpán, Zajan, Brandejský – Sýkora