2. 8. 2015 | Vojtěch Martinek

Stadion míří do Kadaně na první utkání přípravy

A-tým Stadionu se po osmi měsících opět vrátí na kadaňský zimní stadion, kde zahájí sérii deseti přípravných zápasů. Jejich severočeští sokové už za sebou první zápas mají – na domácím ledě otočila Kadaň průběh utkání s Ústím nad Labem a ze zápasu odešla s vítězstvím 4:2. Utkání budete moci jako vždy sledovat na serveru onlajny.cz.

První utkání Kadaně: zvrat ve třetí třetině

Ústí se do prvního utkání rozhodlo nenasadit nové posily ani hvězdného útočníka Jaroslava Roubíka. Obě strany hrály z počátku velmi konzervativně, o čem svědčí i fakt, že první střela na bránu padla až ve čtvrté minutě. Kadani se nepodařilo využít první přesilovku, ve které byl Slovan dokonce střelecky aktivnější. Přesilovka se však nedařila ani hostům, kteří si v 17. minutě dokonce nechali dát v početní výhodě gól, když domácí Tomáš Rohan překonal gólmana Ašenbrenera z dorážky. Další šance přišly ke konci první a hned na začátku druhé třetiny, avšak se všemi si poradil buď ústecký gólman, nebo jeho nejlepší přítel – tyčka. Vyrovnání přišlo v 35. minutě. Kadaňský gólman Jan Strmeň nedokázal vykrýt dorážku Danila Burdova. Vyrovnaný stav 1:1 po dvou třetinách sliboval velmi napínavý závěr utkání.

V tom se první prosadil střelou od modré čáry ústecký Vladimír Brož. Hostům se však nevyplatilo vystřídání Ašenbrenera, který svou klec musel opustit přesně v polovině utkání. Jeho náhradníka, Lukáše Lavingera, totiž postupně prostřelili Jan Hammerbauer, Dominik Vaněk a tečku za kadaňským představením udělal v 56. minutě v přečíslení dva na jednoho Tomáš Rohan. Poslední šanci utkání měl minutu před koncem opět Hammerbauer. S jeho střelou si však brankář hostí poradil.

Duely Kadaně a Litoměřic v sezóně 2014/15

Kadaň byla v minulém ročníku pro litoměřické velmi těžkým soupeřem. Žlutočerným se povedlo vyhrát tři ze čtyř střetnutí, přičemž jedinou porážku Stadion Kadani uštědřil 5. listopadu 2014, kdy farmu Chomutova porazil 3:2 na domácí půdě. Všechny ostatní zápasy vyhrála Kadaň shodným poměrem 4:3.

Sestava Kadaně v posledním utkání: Strmeň (Dvořák) – Mrázek, Charousek, Trefný, Černý, Rohan M, Dvořák, Mazanec, Muller, Novák L, Novák J, Kůs, Trochta, Hammerbauer, Rohan T, Vrána, Vaněk, Hlava, Hejcman, Šťovíček

Sestava Litoměřic na prvním tréninku (27.7.):

Brankáři: Pavelka, Michajlov, Března

Obránci: Šulc, Bílek, Pavlas, Mikliš, Krstev, Málek, Piegl, Chmel, Plášil, Šikner, Hercig

Útočníci: Kalla, Švagrovský, Berger, Doležal, Kopta, Beránek, Krátoška, Rousek, Valášek, Procházka, Racek, Brandejský, Sýkora, Zajan, Ransdorf, Půlpán, Kastner, Hovsepyan, Bartoň, Nedvídek