5. 5. 2015 | Miroslav Kejmar

Příprava na další sezónu už vypukla!

A tým včera, tedy v pondělí zahájil svoji přípravu na nadcházející sezónu. Zatím se do přípravy zapojilo dvacet hráčů, z čehož převážnou většinu tvoří mladé tváře, které budou bojovat o své místo v základní sestavě Stadionu.

Trenérské duo ve složení Daniel Tvrzník a nově příchozí Jiří Kučera chtěli udržet kostru týmu stejnou jako loni, ale bohužel s některými se nepodařila prodloužit spolupráce. “Petr Přikryl ukončil hráčskou kariéru a já mu přeji hodně štěstí v té trenérské. Chtěli jsme prodloužit angažmá Martina Nováka, nabídli jsme mu maximum toho, co jsme schopni hráčům u nás dát, bohužel Martin dal přednost jiné nabídce (Prostějovu ponz. red.),” řekl Daniel Tvrzník. Naopak s některými už je nová smlouva uzavřená. “Naopak již mohu říct, že u nás pokračují Zdeněk Doležal, Dominik Bílek a další mladší hráči, kteří dostali šanci v minulé sezoně.”

S dalšími čtyřmi hráči klub jedná, ale nic není podepsaného. “Předběžně jsme dohodnuti s Jardou Kalou a Martinem Ondráčkem, ale ještě nás čekají jednání s jejich mateřským klubem. Smlouvu jsme nabídli i Víťovi Bílkovi a Kubovi Šulcovi, ale o tyto hráče je zájem u nás i v zahraničí, a v tuto chvíli je situace okolo nich nejasná.”

První posilou v kádru Kališníků je šestadvacetiletý Jan Berger, který loni hrál za Šumperk. “Nově příchozím útočníkem by měl být Jan Berger, důrazný hráč, který má s 1.ligou již bohaté zkušenosti.” Do přípravy se také zapojili hráči z Hradce Králové, s nímž pro příští rok podepsaná spolupráce. “Z Hradce Králové se zatím zapojili mladí hráči na zkoušku,” ale to není vše. “ Šest až sedm hráčů ze základního kádru Mounfieldu, by se mělo zapojit před prvním tréninkem na ledě.” Trenéři mají ještě v plánu sami doplnit mužstvo o dva nebo tři zkušené útočníky a dva obránce.