26. 3. 2015 | Miroslav Kejmar

Královští lvi zavítají na led Kalich arény!

Mladí Kališníci mají dvě z celkových čtyř utkání za sebou a bohužel ani jedno nevyhráli. Nejprve vysoko padli na ledě Hradce Králové 6:1 a ve středu prohráli doma s extraligovou Duklou. Stadion však nechce být za otloukánka, naopak chce potrápit oba své soupeře. První příležitost k tomu bude mít hned v pátek 27. března, kdy do Kalich areny přijede nadupaný Mountfield HK. Úvodní vhazování bude vhozeno v 18:30!

Neporažení lvi z Hradce!

Už úvodní minuty prvního duelu s Hradcem napověděli kdo hraje doma. Královští lvi byli velmi aktivní a od začátku tlačili na svého soupeře ze severu Čech. Obránci Litoměřic byli pod velkým tlakem, z čehož pramenili velké chyby a následná vyloučení. Stadion hrál prakticky prvních pět minut ve čtyřech, dokonce minut ve třech, což bylo znát na zbytku třetiny, kterou lvi vyhráli 3:0. Druhá dvacetiminutovka se nesla v podobném duchu, až na menší počet vyloučených na straně hostí. Domácí Hradec Králové si z útočného pásma udělal střelnici a Března musel vytahovat jeden fantastický zákrok za druhým. Nebýt jeho a občasné nepřesnosti domácích hráčů skóre by určitě nebylo 6:0 po čtyřiceti minutách. Poslední perioda už se nesla v daleko klidnějším duchu, jelikož Mountfield kontroloval hru a držel si svůj náskok. Ovšem čtyři minuty před koncem dostali hosté z Litoměřic výhodu jednoho muže v poli, kterou tečí využil Lukáš Ransdorf a připravil Veselého o čisté konto.

  • Mountfield HK - Litoměřice 6:1 (3:0, 3:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 5. Krátoška (Kopta, Plášil), 18. Krátoška, 19. Dudák (Gančarčík), 29. Piegl, 35. Kovářů (Procházka, Nedvídek), 36. Kopta (Plášil, Uhlík) – 56. Ransdorf (Málek).
    Sestava Litoměřic: Března – Kejmar, Winnerlich, Chmel, Šikner, Málek, Krýsl, Zedek, Melichar – Kratochvíl, Zajan, Popek, Chovanec, Neruda, Ransdorf, Minka, Krátký, Kauschitz.

Dukle se nepovedl vstup do utkání, když po celou první třetinu tahala za kratší konec a inkasovala v poslední minutě prvního dějství. Ve druhé třetině byl obrázek stále stejný a Mountfield si zkušeně hlídal své vedení a naopak ještě navýšil skóre na rozdíl čtyř branek. Ve třetí třetině Dukla přidala a působila mnohem vyrovnanějším dojmem než v předchozích periodách. Nejprve snížil Lukáš Anděl a o chvilku později přidal druhou jihlavskou branku Lukáš Jícha. Dukla začala dotahovat manko až v závěrečné třetině, což bylo příliš pozdě.

  • Jihlava - Mountfield HK 6:1 (0:1, 0:3, 2:1)
    Branky a nahrávky: 47. Anděl (Ondráček, Jicha), 55. Jícha (Anděl, Dundáček) – 20. Krátoška (Kopta), 30. Kopta (Uhlík, Krátoška), 37. Procházka (Suda, Nedvídek), 38. Matějček (Krátoška, Kovářů), 45. Kopta (Krátoška).
    Sestava Jihlavy: Ašenbrenner – Piegl, Matějíček, Plášil, Hronek, Suda, Košař, Skála, Hercig – Procházka, Nedvídek, Pavlík, Kovářů, Miškář, Krátoška, Uhlík, Kopta, Šeda, Dudák, Gančarčík, Malinský.