20. 3. 2015 | Miroslav Kejmar

Baráž začíná! Junioři vyzvou Mountfield HK a Duklu Jihlava

Junioři sice museli v úterý zamířit do Poruby na třetí semifinálové utkání, ale ani dlouhá cesta je nezlomila a slaví postup do baráže o DHL extraligu. Čekají je tak čtyři velmi těžké duely proti prvnímu celku Ligy juniorů Mountfieldu HK a poslednímu týmu extraligy juniorů Dukle Jihlava. S každým ze soupeřů odehrají dvě utkání během osmi dní. První zápas čeká Kališníky na ledě Královských lvů v sobotu 21. března od 17:30.

Hradec Králové je tým, který budí respekt hlavně tím, že v celé sezóně prohrál jen třikrát. Z celkových dvaačtyřiceti utkání tak Královští lvi vyhrály devětatřicetkrát. Největší síla Mountfieldu HK by měla být v ofenzivě. Ondřej Kovářů nasbíral ve dvaceti čtyřech zápasech pětačtyřicet bodů, což je úcty hodné číslo. Další velkou zbraní bude duo Lukáš Nedvídek a Ondřej Kopta, jenž v celku pravidelně nastupovali za A-tým. Velmi známou tváří v Kalich Areně bude také zadák lvů Karel Plášil, který skoro celou sezónu odehrál za Kališníky v první lize.

Dukla Jihlava prakticky celou sezónu strávila na poslední příčce. Největším problém Dukly byl vstřelit větší počet branek v jednom utkání. Celkem jich vstřelila sto dvacet devět v padesáti utkání, což je opravdu žalostné číslo. Jihlavu táhla především ofenzivní trojice - Lukáš Anděl, Tomáš Střecha a Lukáš Jícha, ale ani to nestačilo na přímé udržení v nejvyšší soutěži. O příslušnost hrát i další sezónu extraligu juniorů tak budou muset jihlavští hokejisté bojovat jako v loňském roce.

Rozpis baráže o extraligu juniorů

1. kolo: sobota 21. března 2015
Mountfield HK - HC Stadion Litoměřice

2. kolo: pondělí 23. března 2015
HC Dukla Jihlava - Mountfield HK

3. kolo: středa 25. března 2015
HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava

4. kolo: pátek 27. března 2015
HC Stadion Litoměřice - Moutfield HK

5. kolo: neděle 29. března 2015
Mountfield HK - HC Dukla Jihlava

6. kolo: úterý 31. března 2015
HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice