12. 3. 2015 | Miroslav Kejmar

Juniorům začíná semifinále. V pátek vyrazí do Poruby

Litoměřice čekaly na svého soupeře až do úterního večera, kdy se díky prohře Ústí n. L. dozvěděli, že budou cestovat do daleké Poruby. Junioři už teď berou sezónu jako úspěšnou, ale i přesto mají touhu jít dál a dál. První semifinálové utkání tak Stadion sehraje na ledě Poruby v pátek od 17:00. Utkání budete moci sledovat také online na www.onlajny.com

HC RT TORAX Poruba- HC Stadion Litoměřice

Údaje před
semifinále

Porovnání
v čtvrtfinále
9:3
skóre
6:4
Josef Fibrich(2+2) - 4b
nejproduktivnější hráč
Lukáš Popek(2+0) - 2b
Josef Fibrich - 2
nejlepší střelec
Lukáš Popek - 2
Josef Fibrich - 2
nejvíce asistencí
Jiří Kratochvíl - 2
20 trestné minuty 49
Richard Šrámek - 1,5 průměr inkasovaných branek Dominik Března - 2
4,5
průměr vstřelených branek
3

Těžký úkol pro juniory Stadionu

RT TORAX sehrál základní část ve skupině Východ, kde našel pouze dvakrát přemožitele, z čehož jednou na samostatné nájezdy a skupinu uzavřel s celkovým skóre 131:44. Poté přišlo sloučení a hrála se šestičlenná nadstavba, ve které Poruba už nebyla tak dominantní. Největším oříškem pro východočechy byl Hradec Králové, se kterým prohráli všechny čtyři zápasy. Ale i tak byla Poruba na druhé místě za Královskými lvy a na třetí Třebíč měla náskok patnáct bodů. Následovalo čtvrtfinále play off, ve kterém se střetla právě s Horáckou Slávií. TORAX vyhrál první zápas jednoznačně 6:1. Druhé utkání tak jednoznačné nebylo, ale i přesto Poruba pokořila svého soupeře a postoupila do semifinále Ligy juniorů.

Čtvrtfinálová utkání Poruby

  • Poruba - Třebíč 6:1(2:0, 1:1, 3:0)
    Branky a nahrávky: 2. Pobuta (Brnčál), 7. Kropka (Gálik, Fibrich), 40. Baca (Mládek), 53. Fibrich (Rataj), 54. Brnčál (Havránek), 57. Schwarz (Fibrich, Rataj) – 24. Mašek (Hodek, Pelikán).
    Sestava Poruby: Šrámek – Pobuta, Široký, Baca, Štěpán, Olšr, Gálik, Ryška, Kropka – Kurnik, Schwarz, Brnčal, Fibrich, Rataj, Horváth, Mládek, Nardelli, Smrčka, Holaň, Korec, Havránek.

Porubská juniorka vstoupila do vyřazovacích bojů domácím zápasem proti Třebíči, kterou vyprovodila vysokým výsledkem 6:1. Ačkoliv skóre vyznívá více než jasně, o vítězi rozhodl až samotný závěr utkání. Domácí si sice vypracovali brzké vedení 2:0, na začátku druhé třetiny však vstřelil kontaktní gól Martin Mašek, jenž vzkřísil třebíčské naděje na obrat. Jak se ale později ukázalo, to bylo z třebíčské strany vše. Vteřinu před vypršením druhé třetiny pak vrátil domácím klid po krásné individuální akci Jakub Baca. O vítězi se rozhodlo prakticky až v závěrečné desetiminutovce, ve které se ostravskému týmu podařilo vstřelit v krátkém sledu tři branky.

  • Třebíč - Poruba 2:3(1:3, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 20. Matov (Maštera, Urban), 46. Abrahám (Hort, Roupec) - 11. Pobuta (Brnčál, Korec), 14. Pobuta (Mládek, Gálik), 18. Fibrich (Holáň).
    Sestava Poruby: Svoboda - Matov, Roupec, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Urban, Maštera, Hort, Tůma, Salák, Mašek, Kabelka.

Poruba nechtěla po prvním utkání ponechat nic náhodě a do utkání vstoupila velmi aktivně. Třebíč zůstávala vždy o krok pozadu, což se také po pár minutách projevilo i na světelné tabuli. První dvě branky vsítil v rozmezí tří minut Pavel Pobuta, aby o chvíli později přidal další gól Josef Fibrich. Domácí sice dokázali v závěru první třetiny korigovat a ve 46.minutě dokonce vstřelit kontaktní branku, to ale bylo z jejich strany již vše.