9. 2. 2015 | Alexandr Stys

Stadion prohrává v sérii 0:1. Nápravu může zajistit ve druhém domácím zápase

První utkání předkola Litoměřice na domácím ledě nezvládly a s Benátkami prohrály 1:2. Druhý zápas série hrané na tři vítězství se hraje už zítra, opět v Kalich Areně. Stadionu bude určitě chybět útočník Jiří Rys, který po zákroku Ulrycha nedohrál zápas. Pokud chtějí Litoměřice pomýšlet na postup do playoff, musí zítra bezpodmínečně zabrat! Zápas se hraje od 18:00.

Do předkola Stadion vůbec nevstoupil dobře a první třetinu s Benátkami prohrál gólem v poslední minutě. Ve druhé dvacetiminutovce se Litoměřice snažily o vyrovnání a toho se jim nakonec podařilo dosáhnout zásluhou Zdeňka Doležala. Poté se dlouho hrálo bez branek a čtyři minuty před koncem základní hrací doby hosté udeřili podruhé v zápase. Úder to byl nakonec finální, Stadion nedokázal najít na inkasovanou branku odpověď a první zápas prohrál 1:2.

Stadion mohou mrzet neproměněné přesilové hry ze zápasu, k dispozici jich měli celkem sedm, z toho dvě dokonce pět proti třem. Benátky však ukázaly, že jsou trpělivým týmem a svá oslabení s přehledem ubránily. Druhý zápas se však hraje znova od nuly, a tak mají Litoměřice před sebou šanci na vyrovnání série.

1. Zápas předkola

  • Litoměřice - Benátky 1:2(0:1, 1:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 36. Z.Doležal (Gorčík) – 20. Jonák (Víšek), 56. Říha (Mikyska, Jonák).
    Sestava Litoměřic: Král – Šulc, Šafář, Míka, Hrbas, Špelda, D. Bílek, Kolář – V. Bílek, Kalla, Rys – Novák, Švagrovský, T. Doležal – Dvořáček, Volek, Procházka – Gorčík, Z. Doležal, Ondráček – Antončík.
    Sestava Benátek: Fučík – Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Říha, Kolmann, Pálek – Špaček, Skořepa, Miškovský – Víšek, Plodek, Kalfiřt – Jonák, Mikyska, Král – Dlouhý, Vařecha, Skalický – Bittner.