1. 2. 2015 | Jan Prošek

Všechno špatně, řekl po zápase s Ústí kapitán Litoměřic Martin Novák

Ú s t í n/L. - Stadion Litoměřice potřebuje každý bod, aby se udržel mezi šesticí týmů, která má zaručený přímý postup do vyřazovacích bojů. Stadion dokázal třikrát vyrovnat náskok domácích, na body ani tak nedosáhl. Po zápase přiznal kapitán týmu Martin Novák, že v zápase s Ústím bylo všechno špatně.

Jak hodnotíte utkání?
Špatně, vůbec jsme nehráli hru, kterou jsme chtěli hrát. Třikrát jsme prohrávali o gól, vždy jsme dokázali vyrovnat. Měli jsme to uhrát alespoň na bod. Neplnili jsme to, co po nás chtějí trenéři, nehráli jsme jednoduše, pramenili z toho fauly a chyby, po kterých jsme dostali góly. No, všechno špatně.

Ústí se v oslabení dostávalo poměrně často do šancí…
Tak my jsme ty přesilovky hráli úplně špatně. Málo jsme se tlačili do šancí, moc jsme nestříleli. Domácí využili toho, že jsme je nastřelovali a oni se tak dostávali do brejků, na které čekali.

Přijeli vás podpořit i fanoušci, hraje se vám lépe?
Vždy je to příjemné. Člověka to dokáže povzbudit, motivovat k lepšímu výkonu. Měli jsme už třeba jen kvůli nim vybojovat nějaký ten bod.

V Ústí jste prohráli, přímý postup do play-off se poněkud vzdálil…
Ještě zbývají dva zápasy, ve kterých chceme získat šest bodů, abychom skončili v té šestce přímo postupujících. Bude to ještě těžké, ale popereme se s tím.

Jak hodnotíte celou sezónu Litoměřic?
Tři čtvrtiny sezóny bych hodnotil kladně. Ta poslední čtvrtina se nám vůbec nedaří. Zbytečně prohráváme zápasy, bohužel i většinu domácích zápasů. Soupeře herně přehrajeme, přestřílíme, ale na góly prohrajeme.