9. 1. 2015 | Jan Luňáček

Dnes jsme dali do zápasu úplně všechno, ale na Piráty to nestačilo. Povzdechl si útočník Adam Chlapík

Dalším mladíkem v dresu litoměřického Stadionu je sparťanský útočník Adam Chlapík. Dvacetiletý hráč s číslem 14 odehrál v letošní sezoně 11 zápasů v extralize za Spartu a za litoměřický Stadion nasázel soupeři v druhé nejvyšší soutěži 8 branek. V letech 2009 až 2012 působil v Americe, kde vystřídal 4 juniorské kluby. Má za sebou také 29 startů v mládežnických reprezentačních týmech. V Litoměřicích působí druhou sezonu. S Adamem jsme si povídali po prohraném zápase s vedoucím týmem prvoligové tabulky.

Adame, můžeš se vyjádřit k utkání proti Pirátům?

Utkání proti Pirátům jsme začali velmi dobře. V první třetině jsme je i přehrávali, což jsme nečekali a nakonec se ujali vedení 1:0. Bohužel, ve druhé třetině jsme dostali dvě branky z přesilovek a skóre se otočilo. Tady se utkání zlomilo v náš neprospěch.

Věřili jste, že byste mohli proti Chomutovu uhrát nějaký bod?

Ano, věřili. V každém zápase si věříme, že body uhrajeme. Dnes jsme do zápasu dali úplně všechno, ale na vedoucí celek 1. ligy to nestačilo.

Jak se ti hraje proti takovému soupeři?

Já mám rád zápasy se silnými soupeři. Utkání je vždy vyhecovanější, přijde více diváků a atmosféra na stadionu vás nakopne k lepšímu výkonu.

Co srovnání tvého působení a extralize v dresu pražské Sparty se zápasy v 1. lize v Litoměřicích?

Můj názor je ten, že v 1. lize je hra o něco rychlejší. Je to způsobeno asi tím, že v extralize působí starší a zkušenější hokejisté, kteří nepotřebují při hře tolik bruslit. Dohánějí to dobrou přihrávkou a svou šikovností. Rozdíl mezi oběma soutěžemi není až tak veliký.

Kde jsi působil, než jsi přišel do Litoměřic?

Byl jsem od 15 let tři roky v Americe. Po návratu domů jsem se dostal na rok do Liberce, odkud si mě stáhla Sparta. Dostal jsem nabídku na tři roky, tak jsem neváhal a podepsal.

Jak jsi spokojený v Litoměřicích?

Jsem spokojený. Je tu dobrá parta, super kluci a zázemí. Máme to kousek do Prahy. Jezdíme ve čtyřech v autě a jsme tu zhruba za 40 minut. Není problém dojíždět.

Ty jsi v Litoměřicích druhou sezonu. Jaký byl tvůj nejpovedenější zápas v dresu Stadionu?

To bylo v play off proti Olomouci v loňské sezoně. Hráli jsme tady v Litoměřicích a mě se podařilo vstřelit branku a mít asistenci. Utkání jsme nakonec i vyhráli. To byl asi můj nejpovedenější zápas.

A co utkání ve sparťanském dresu?

Letos asi proti Brnu. Hrál jsme s Dominikem Volkem a Davidem Dvořáčkem a myslím si, že jsme ukázali, co v nás je.

Vás je v Litoměřicích ze Sparty několik. Jak si navzájem vyhovujete? Jste dobrá parta?

To určitě. Známe se už hodně dlouho, ještě z mládežnických soutěží. Já jsem hrál v Praze za Slávii a kluci za Spartu. Jsem rád, že jsme se v Litoměřicích opět potkali.

Teď vás čeká série těžkých zápasů proti Jihlavě a Třebíči. Jak se cítíš fyzicky? Sezona je už dlouhá.

Cítím se svěží.:) Ale teď po zápase jsem unavený, samozřejmě. Byl jsem dva týdny zpátky trochu nemocný, tak jsem si odpočinul. Stále se těším na další zápasy. Zranění se mi naštěstí vyhýbají.

Jaké jsou tvé cíle do budoucna?

To zatím netuším. Příští rok mi končí smlouva ve Spartě. Dostal jsem novou nabídku, a to i od jiných klubů, ale pro mě je prioritou Sparta. Do zahraničí se nikam nechystám. Byl jsem od 15 let mimo a teď jsem doma spokojený. Nic mi tady neschází. O zahraničním angažmá budu možná uvažovat až za pár let.

A co tvůj volný čas mimo hokej?

Mám přítelkyni Veroniku, se kterou se snažím trávit co nejvíce času. Když jsem v Praze, tak chodíme s kamarády na oběd nebo do kina. Taková klasika. Já v Praze bydlím, takže je kam jít.

Vrátíme se zpět k hokeji. Tvůj názor na nejhorší prostředí pro hostující tým, se kterým jsi se zatím setkal? Kde to bylo?

Nejhorší? Asi v Kadani. Tam se mi nehraje moc dobře. A nejhorší fanoušci jsou v Šumperku. Jsou dost agresivní. Házejí na led věci a po nás plivou...

A který stadion se ti v 1. lize líbí nejvíc? V Budějovicích, nebo v Chomutově?

Oba jsou pěkný, ale tím, jak jsou veliký, tak tam naní taková atmosféra, protože diváci se v nich ztrácejí. Lepší je stadion, který je malý a plný. Třeba pro dva tisíce diváků, kteří pak umí udělat atmosféru, jako je to třeba tady v Litoměřicích. Ale v Budějovicích mají teď taky hodně dobré návštěvy.

A co fanoušci v Litoměřicích?

Tady jsou fanoušci parádní. Především povzbuzují tým, což je na ledě cítit.

Děkujeme za rozhovor a ať se daří.