30. 11. 2014 | Jan Luňáček, Michaela Luňáčková

Jsem rád, že mi to tam dnes padlo, oddychl si dvougólový střelec Zdeněk Doležal

SObotní utkání proti silnému celku z Vysočiny vyšlo střelecky excelentně hráči s číslem 9 na dresu. Zdeněk Doležal se zasloužil o druhou a tři minuty před koncem třetí třetiny i o vyrovnávací branku těžkého zápasu. Hosté z Jihlavy byli po celé utkání o krok vpřed a v Kalich Areně padli až po samostatných nájezdech. Zdeněk byl i autorem jedné z branek při nájezdech. Výborná potence a výborný výkon.

Zdeňku, jak bys zhodnotil dnešní utkání proti silnému celku jihlavské Dukly?

Jihlava se v posledních zápasech hodně zvedla, naopak my jsme vstoupili do utkání hodně vlažně a pak jsme měli co dohánět. Myslím si, že dnešní soupeř předvedl za poslední dobu ze soupeřů, co zde hráli, jeden z nejlepších výkonů.

Co první třetina utkání? Najednou jste prohrávali 2:0.

Jak jsem říkal, začali jsme moc vlažně a málem se nám to nevyplatilo. Naštěstí jsme se pak trochu rozjeli a utkání a poměr sil se na ledě ve druhé třetině vyrovnaly. Štěstí se nakonec přiklonilo k nám.

Jak ses cítil na ledě ty osobně? Vstřelil jsi dvě důležité branky.

Já se dnes cítil dobře. Na tuhle chvíli jsem už delší dobu čekal a říkal jsem si, že už to musí přijít. Poslední zápasy mi to moc do branky nepadalo. Tak to přišlo dneska, konečně.

Tobě vyhovuje styl hry soupeře, který chce hrát hokej?

Obecně týmy, jako je Jihlava, Chomutov, Kladno, mají týmy pohromadě delší dobu a chtějí ten hokej hrát. Horší je to s týmy, které mají sestavu různě polepenou, jako jsou Benátky, Kadaň. Tam hodně pendlují hráči z extraligy a na jejich systému hry to je znát. Hrají nepříjemný styl hokeje, který není nic moc. Ale Jihlava dnes předvedla, že je hodně bruslivá a pro mě je tenhle tým svým stylem vyhovující.

Vy jste se dnes ukázali na ledě Kalich Areny po dlouhé době. Jak jste se na dnešní utkání těšili?

Jsme rádi, že jsme hráli po delší době doma. Venku jsme sehráli tři zápasy a nevyšlo nám utkání v Chomutově. Chtěli jsme to dnes domácím fanouškům vynahradit. Dnes přišlo zase hodně příznivců našeho týmu a já bych jim chtěl za jejich podporu poděkovat.

Působíš v Litoměřicích už delší dobu, jsi tu spokojený?

Upřimně řečeno bych byl radši, kdyby moje vytížení na ledě bylo větší, ale to je otázka pro trenéry. Ale jinak, co se týče zázemí a party, tak to nemá chybu. Po téhle stránce jsem spokojený.

Jsou starší hráči, kteří letos do týmu přišli, vám mladým oporou?

Samozřejmě. Hráči jako Jarda Kalla, Víťa Bílek jsou tahouni nejen na ledě, ale jsou to i bezva lidi v kabině a určitě nám mladým i celému týmu pomohlo, že jsou tady v Litoměřicích.

Ty jsi v Litoměřicích hrál i v loňské sezoně. Můžeš obě sezony trochu porovnat?

Letos to máme zatím moc dobře rozehrané. Ale vloni přišla před Vánoci krize a my nevíme, zda se neobjeví třeba i letos v jiný čas. Já jen doufám, že my mladí jsme letos zase o něco hokejově vyspělejší a že to zvládneme. Snad se nám loňská krize vyhne.

Jak se cítíš po fyzické stránce? Začala druhá část sezony. Co zranění?

Z Prostějova mám drobný zdravotní problém, ale během sezony schytá člověk mnoho ran hokejkou, to by nemělo být nic, co by mě nějak rozhodilo. Cítím se být po všech stránkách v pohodě.

Blíží se vánoční svátky. Těšíš se na odpočinek?

Samozřejmě. To bych nebyl Čech, abych se netěšil. Vánoce, to je přece tradice. Ale že bych si chtěl až tak odpočinout od hokeje, tak to ne. Když se týmu daří, tak má člověk chuť hrát pořád. Když se nedaří, tak se hledá nějaká změna. Ale svátky si určitě všichni užijeme. A pak zase hurá do práce.

Děkujeme za rozhovor a ať se daří.