28. 9. 2014 | Jan Luňáček, Michaela Luňáčková

Nevěřili jsme, že body získáme tak lehko, hodnotí utkání David Dvořáček

Čtvrtá formace litoměřického Stadionu byla v utkání proti Rytířům z Kladna velice úspěšná. Mladý útočník s číslem 15 na zádech - David Dvořáček - vsítil dvě důležité branky a celá pětice zahrála velmi dobře. Proti zkušenému soupeři podali výkon bez respektu a hodně se podíleli na hladkém vítězství Kališníků. K utkání nám řekl pár vět právě úspěšný střelec.

Davide, můžeš nám zhodnotit dnešní zápas z pohledu hráče, kterému se na ledě dařilo?

Mně vyhovovalo tempo hry, hrálo se nahoru dolů. Jen ten výsledek asi neodpovídá průběhu zápasu. Nehráli jsme až tak dobře. Ale chtěl bych poděkovat klukům, že podali dobrý výkon a k tomu mému mi tak hodně pomohli.

Dnes se dařilo celé vaší formaci. Čím to bylo? Přišla všem forma?

Dnes jsme měli taky trochu štěstí. Prostě se nám dařilo. Kluci se mnou v útoku bojovali a já jenom přispěl v té finální fázi. Jsem samozřejmě rád za vstřelené branky a doufám, že to tak půjde i dál.

Tobě vyhovuje styl hry, který dnes předvádělo Kladno?

Dnes to bylo o bruslení a hrálo se i tvrdě. Dost se dohrávalo. Mně takový styl hry nevadí. Jen musíme myslet na to, že musíme hrát v obraně zodpovědně a nenechat se unést hrou.

Tempo domácího týmu ve třetí třetině gradovalo. Neměli jste obavy, zda vydržíte až do konce?

Myslím si, že třetí třetina byla nejlepší z celého zápasu. Nic moc jsme nevymýšleli a hráli opravdu zodpovědně, abychom udrželi výsledek.

Bude mít dnešní výkon vliv na vaše sebevědomí?

Doufám, že to pomůže týmu. Bude to pak mít vliv i na mě. Takový soupeř se neporáží každý den.

Jak se ti bude usínat? Budeš si zápas ještě v duchu přehrávat?

Určitě se k tomu utkání ještě v duchu vrátím. A taky se zamyslím na chybami, které jsem "vyrobil". Ne vždy se všechno podaří.

Ty jsi v Litoměřicích prvním rokem. Jak jsi tu spokojený?

Jsem moc spokojený. Je tu výborné zázemí a taky parta v kabině. Jsou tu i výborní fanoušci. Doufám, že nám to bude šlapat takhle dál, že budeme vyhrávat a bude dobrá nálada.

Předpokládám, že tvým cílem je dostat se do extraligy a hrát za Spartu.

To každopádně. Teď jsme hrál už dva zápasy v extralize a doufám, že se mi bude dařit. V neděli mám opět na Spartu přijet.

Můžeš z tvého pohledu srovnat 1. ligu a extraligu?

Já si myslím, že dnešní zápas měl extraligové parametry. Tohle utkání bylo hodně kvalitní.

Počítali jste s tím, že dnes zůstanou body doma?

S tím počítáme v každém domácím zápase. Jen jsme nepočítali s tím, že to půjde docela lehce. Výsledek asi neodpovídal výkonu soupeře, ale my jsme rádi za tři body.

Děkujeme za rozhovor a přejeme ti, ať se ti daří i nadále.