25. 9. 2014 | Alexandr Stys

Rytíři sobotním soupeřem Stadionu. Podaří se jim dobýt litoměřickou Kalich Arenu?

Sobotní kolo do Litoměřic přivede kladenské Rytíře. Soupeř zvučného jména, který ještě vloni působil v nejvyšší soutěži a po propadu do 1. ligy se letos snaží o návrat mezi hokejovou elitu. Na litoměřickém ledě se Rytíři představí poprvé a určitě půjde o velice zajímavý duel. Oba týmy v minulém kole neuspěli na hřištích svých moravských soupeřů, Kladno prohrálo v Prostějově, Litoměřice nestačily na Šumperk. Zápas mezi Stadionem Litoměřice a Kladnem je na programu v sobotu 27. Září od 17:00 v litoměřické Kalich Areně.

Rytíři Kladno - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
7. kolem

Porovnání
v 1. - 6. kole
3-0-0-1-2
celková bilance
3-0-0-1-2
4.
postavení v tabulce
7.
18:11
skóre
16:14
10
získané body
10
Miloslav Hořava(4+3) - 7b
Michal Dragoun(1+6) - 7b
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla(2+7) - 7b
Miloslav Hořava - 4
nejlepší střelec
Jiří Rys - 4
Michal Dragoun – 6
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 7
76 trestné minuty 119
Jan Látal - 16 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Mikliš – 25 TM
Jan Chábera – 94,34 %
Daniel Vladař- 94,54 %
úspěšnost brankářů Tomáš Král - 94,62 %
Petr Přikryl - 84,78 %
Jan Chábera – 1,51
Daniel Vladař - 1,92
průměr inkasovaných branek Tomáš Král - 1,53
Petr Přikryl - 4,77
3
průměr vstřelených branek
2,67
35
průměr střel na branku
29
5 góly v přesilovkách 7

Kladno zblízka

Poslední zápasy Rytířů

  • Benátky - Kladno 2:0
  • Ústí - Kladno 1:6
  • Havířov - Kladno 2:5
  • České Budějovice - Kladno 2:0
  • Prostějov - Kladno 3:2sn

Rytíři patří mezi „nováčky“ v soutěži, s kterým hokejisté Stadionu Litoměřice ještě neměli tu čest se střetnout. Kladno po loňské nepodařené baráži se ocitlo v druhé nejvyšší soutěži a chystá brzký návrat mezi nejlepší týmy zpátky do Extraligy. Zatím se Středočeši příliš neukázali a po šesti zápasech jim patří dělená čtvrtá pozice v tabulce. Faktem je, že Rytíři díky rekonstrukci stadionu zatím odehráli veškerá svá utkání na hřištích soupeře a doma se ještě minimálně do listopadu neukážou.

Nabitý útok i kvalitní brankář

Ofenzíva Kladna je opravdu nabitá a v útočných řadách soupeře nastoupí takový hráči jako Petr Tenkrát, Miloslav Hořava či Michal Dragoun. Pro litoměřické fanoušky je i dobře známý Jan Rudovský, šikovný útočník, který na severu Čech v dresu s kalichem na prsou nastřádal nespočet branek.

O to, že Kladno má jistotu v brankovišti není nejmenší pochyb. Jan Chabera patří mezi nejlepší brankáře v lize a tým se na něj může spolehnout. V dosavadním průběhu soutěže nastoupil ke čtyřem zápasům s průměrem 1,5 inkasované branky na zápas a úspěšnosti zákroků přes 94%. Záda zkušenému brankáři kryje mladík Daniel Vladař. Opora reprezentační osmnáctky v dresu Kladna nastoupila ke dvěma zápasům a připsal si stejně jako jeho kolega velice úspěšné statistiky (1.92, 94,5%).

6. kolo z pohledu obou celků

  • LHK Jestřábi Prostějov– Rytíři Kladno 3:2sn (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
    Branky a nahrávky: 31. Kučera (Roupec, Duba), 48. Korím (Kubica, Belay), rozh. náj. Černý – 5. Hořava (Stach, Tenkrát), 10. Havlíček (Dragoun, Gutwald).
    Sestava Kladno: Vladař – Růžička, Kania, Kehar, Látal, Chalupa, Gutwald – Rudovský, Dragoun, Eberle – Hořava, Stach, Tenkrát – Melka, Pitule, Havlíček – Dalecký, Lukáč, Redlich. Trenéři: Čelanský, Kopecký.
  • Salith Šumperk - Stadion Litoměřice 7:3 (1:0, 3:1, 3:2)
    Branky a nahrávky: 2. Žalčík (Moskal, Staněk), 23. Žalčík (Moskal), 26. Vávra (Brunec), 28. Plášek (Velecký, Haas), 53. Drtil (Velecký), 55. Berger (Vrdlovec, Sedlák), 60. Sedlák (Holík) – 38. Míka (Novák, Švagrovský), 43. Bílek (Rys), 47. Bílek (Kalla, Rys)
    Sestava Stadion Litoměřice: Přikryl (28. Král) – Šulc, Mikliš, Míka, Plášil, Bílek, Špelda, Málek, Kolář – Bílek, Kalla, Rys – Chlapík, Švagrovský, Novák – Ondráček, Procházka, Doležal T. – Doležal Z., Černoch, Antončík

HC Stadion Litoměřice bude i v této sezóně pokračovat v podpoře charitativních projektů, jejichž cílem je pomoc osobám ve složitých životních situacích.

Stejně jako v uplynulé sezóně využije k této činnosti svých domácích zápasů. První takovou akcí je podpora Klokánku v Litoměřicích. Klokánek je projekt Fondu ohrožených dětí, jehož cílem je nabídnout dětem namísto ústavní výchovy přechodnou rodinnou péči na dobu, dokud se nemohou vrátit zpět do své rodiny, nebo dokud pro ně není nalezena trvalá náhradní rodinná péče.

Při utkání I. ligy Litoměřice – Kladno dojde mj. k předání šeku s finanční podporou tomuto zařízení. Na utkání budou přítomny děti a pracovníci Klokánku. Diváci budou moci podpořit tento projekt také formou Dárcovské SMS.