23. 9. 2014 | Alexandr Stys

Kališníky čeká dlouhá cesta za soupeřem. Ve středu sehrají utkání v Šumperku

Šumperští Draci sice patří mezi nejlépe střílející tým první ligy, na svém kontě jíž mají dvaadvacet vstřelených branek, ale také jich jednadvacet inkasovali, což je druhá nejhorší bilance prvoligové tabulky. Na Kališníky nečeká lehké utkání, Šumperk na domácím ledě hraje velice dobře a nebude chtít dát Severočechům body zadarmo. Duel mezi Draky a Stadionem je na programu ve středu 24. září od 18:00.

Salith Šumperk - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
6. kolem

Porovnání
v 1. - 5. kole
3-0-0-0-2
celková bilance
3-0-0-1-1
5.
postavení v tabulce
3.
22:21
skóre
13:7
9
získané body
10
Patrik Moskal(5+8) - 13b
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla(2+5) - 7b
Patrik Moskal - 5
nejlepší střelec
Jiří Rys - 4
Patrik Moskal – 8
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 5
70 trestné minuty 84
Jakub Slavík - 14 TM
nejtrestanější hráč
Martin Procházka – 14 TM
Vladislav Koutský – 89,05%
Daniel Zelenka- 89,29 %
úspěšnost brankářů Tomáš Král - 96,55 %
Petr Přikryl - 88 %
Vladislav Koutský – 4,09
Daniel Zelenka - 4,50
průměr inkasovaných branek Tomáš Král - 1
Petr Přikryl - 3
4,4
průměr vstřelených branek
2,6
37
průměr střel na branku
29
7 góly v přesilovkách 5

Salith Šumperk zblízka

Poslední zápasy Draků

  • Benátky - Šumperk 4:1
  • Šumperk - Ústí 7:5
  • Havířov - Šumperk 6:2
  • Šumperk - České Budějovice 7:4
  • Prostějov - Šumperk 2:5

Draci vždy patřili mezi týmy, které sázeli především na ofenzívu a skvělé chytajícího brankáře. Začátek letošní sezóny ukazuje, že šumperský styl hokeje se nezměnil a tým má po pěti odehraných kolech nejvíc vstřelených branek a to celkem dvaadvacet. V útoku Draků září Patrik Moskal, který má velice podařený vstup do základní části a na svém kontě už má celkem 13 kanadských bodů za 5 branek a 8 nahrávek. S třinácti body se zatím Moskal drží na špičce bodování první ligy a litoměřičtí obránci si budou muset dát na šumperského ostrostřelce pozor.

Mínusem šumperského mužstva je ovšem defenzíva, která je druhá nejhorší v první lize. Obrana Draků dovolila soupeři celkem jednadvacet branek, což je opravdu hodně. Základními pilíři obranných řad jsou Aleš Holík a Tomáš Sedlák. Oba zadáci ovšem patří mezi nejlepší ofenzivní obránce první ligy a rok co rok sbírají neskutečný počet kanadských bodů. Momentálně má Sedlák na svém kontě už 6 kanadských bodů (1+5) a jeho kolega Holík 5 za tři branky a 2 nahrávky.

Štůralu nahradil v brance Koutský

Dlouholetá jednička Draků Tomáš Štůrala na konci loňské sezóny po zisku mistrovského titulu se Zlínem opustil své šumperské působiště a nyní je jedničkou v brankovišti Horácké Slavie z Třebíče. Vedení klubu však dokázalo najít adekvátní náhradu a k týmu se připojil Vladislav Koutský. Ten prozatím nastoupil ve 4 utkáních s průměrem lehce přes 4 inkasované branky na zápas a 89% úspěšnosti zákroků.

5. kolo z pohledu obou celků

  • LHK Jestřábi Prostějov– Salith Šumperk 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
    Branky a nahrávky: 3. Roupec (Indra, Kolibár), 13. Sršeň (Jedlička, Duba) – 11. Holík (Plášek, Moskal), 21. Sedlák (Moskal), 25. Moskal, 43. Vávra (Brunec, Berger), 49. Moskal (Staněk).
    Sestava Salith Šumperk: Koutský – Sedlák, Gewiese, Drtil, Holík, Slavík, Novotný, Dietz - Žalčík, Moskal, Staněk - Velecký, Plášek, Haas - Vávra, Berger, Brunec - Vachutka, Vrdlovec, Kužílek.
  • Stadion Litoměřice – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 11. Rys (Kalla), 14. Kalla (Míka), 33. Procházka (Doležal, Ondráček).
    Sestava Stadion Litoměřice: Král – Šulc, Mikliš, Míka, Plášil, Kolář, Bílek D., Málek – Bílek V., Kalla, Rys – Chlapík, Švagrovský, Novák – Ondráček, Procházka, Doležal T. – Schwamberger, Antončík, Doležal Z.