21. 9. 2014 | Jan Luňáček, Michaela Luňáčková

Někdo mě trefil, oplatil jsem jim to brankou, říká Martin Procházka

V domácím utkání proti Rebelům z Havlíčkova Brodu byl na ledě hodně vidět. Urostlého útočníka s číslem dvacet na dresu motivovalo to, že byl na začátku zápasu, bez trestu soupeře, důrazně atakován. Pomsta se Martinu Procházkovi povedla. Vstřelil branku, další mu nebyla uznána a byl jedním z nejlepších útočníků Litoměřic v tomto utkání. Po zápase jsme s Martinem krátce hovořili.

Martine, můžeš nám říci tvé hodnocení dnešního zápasu?

Myslím si, že jsme dnes podali dobrý výkon a zaslouženě získali tři body. Mohli jsme zvítězit i větším rozdílem, ale opět nás potkal krátký výpadek, kdy jsme se na chvíli dostali pod tlak. Asi to bylo způsobeno tím, že jsme již vedli 3:0 a mysleli jsme si, že je rozhodnuto.

Neměl jsi pocit, že vás soupeř v obranné činnosti moc neprověřil?

Já si myslím, že to až tak nebylo. Bylo to podobné jako v předchozích zápasech. Soupeř nebyl vůbec špatný, i když je v tabulce poměrně dole. Určitě to pro nás nebyl jednoduchý zápas. Hráli dobře.

Tobě se dnes dařilo. Vstřelil jsi pěknou branku. Můžeš nám tu situaci popsat?

Máme to trošku nacvičené. Já mám stát mezi kruhy a čekat na přihrávku. Zpočátku se nám to moc nedařilo, já pak ale puk přistrčil Tomáši Doležalovi a on mi ho vrátil. Z otočky jsem se trefil přesně do prostoru branky a ono to tam propadlo.

A co druhá branka? Ta byla také pěkná, ale rozhodčí ji neuznal. Víš proč?

Myslím si, že měla platit. Bavili jsme se o tom i s rozhodčím. Před sezonou jsme byli na přednášce o nových pravidlech a tam nám bylo řečeno, že když je protihráč zasažen pukem a je gólová šance, tak by se to nemělo pískat. Ale je to na posouzení rozhodčího. Jde hlavně o zdraví hráče. Puk mi při té akci trochu skákal, já ho trefil bekhendem a vymetl jsem horní růžek. Branka to byla pěkná, škoda.

Tebe dnes hra bavila. Byl jsi na ledě hodně vidět.

Mám rád, když se hraje nahoru dolů, a když je to trochu vyhrocené. Trochu mě nakoplo to, že mě na začátku zápasu někdo trefil a já jim to chtěl oplatit. Tak jsem jim vstřelil branku.

Působíš v Litoměřicích druhým rokem. Jsi tu spokojený?

To jsem. Je tu super zázemí, máme super tréninky a je tu výborná parta. Rád bych se díky Litoměřicím dostal do kádru Sparty a zahrál si extraligu. Uvidím, snad mi to vyjde.

Příští týden vás čeká domácí utkání se silným Kladnem. Přemýšlíte už teď nad soupeřem?

Samozřejmě. Pečlivě sledujeme zápasy. Jelikož Kladno spadlo v minulém roce z extraligy, tak má ty nejvyšší ambice. Určitě se budou chtít dostat zpět, ale my se jim to budeme snažit co nejvíce znepříjemnit. Diváci se mohou těšit na dobrý zápas.

Děkujeme za rozhovor a budeme držet palce.